Αυτά είναι τα πιο νόστιμα και υγιεινά spreads για να μη παχύνεις στη νηστεία

Δημοσιεύθηκε 19 Μαρτίου, 2021

Αυτή την Δευτέρα ξεκίνησε η πασχαλινή νηστεία που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή του Πάσχα δηλαδή στις 2 Μαΐου. Κάθε χρόνο για 40 ημέρες όσοι επιθυμούν αφήνουν για λίγο στην άκρη το κρέας και όλα τα ζωϊκά προϊόντα όπως τυρί, κοτόπουλο, αυγό κ.ά.

Η αποχή από το κρέας και τα γαλακτοκομικά κατά τη διάρκεια της νηστείας δεν προκαλεί σε καμία περίπτωση προβλήματα στην υγεία μας αλλά αντιθέτως έχει πολλαπλά οφέλη. Αρχικά έρευνες έχουν δείξει πως άτομα που έκαναν τη νηστεία είχαν αισθητή μείωση της χοληστερόλης και της χοληστερίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και ναι μπορεί να είναι super νόστιμο εν μέσω νηστείας. Υπάρχουν πολλά spreads τα οποία προέρχονται κυρίως από ξηρούς καρπούς, είναι πολύ υγιεινά και θα απογειώσουν κάθε πιάτο. Μπορείς να τα αλείψεις στο τοστ σου, να τα φας με κουλούρι ή ό,τι άλλο σου αρέσει. Πλούσια σε φυτικές ίνες θα σου χαρίσουν όλα τα θρεπτικά συστατικά και θα συμβάλουν σε μια ισορροπημένη διατροφή. Λίγες κουταλιές καθημερινά είναι ιδανική ποσότητα για να φας άφοβα χωρίς όμως να παχύνεις.

1) Μέλι 304 θερμίδες ανά 100g
2) Φυστικοβούτυρο 588 θερμίδες ανά 100g
3) Αμυγδαλοβούτυρο 613 θερμίδες ανά 100g
5) Ταχίνι με ή χωρίς κακάο 594 θερμίδες ανά 100g
7) Σιρόπι αγαύης 310 θερμίδες ανά 100g

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram