Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα

Δημοσιεύθηκε 7 Νοεμβρίου, 2023

Υλικά
½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
¾ φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο
¼ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
¼ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα

Βήματα
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά.
Σε ένα μπολ βάλτε το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τις ζάχαρες και ανακατέψτε με ένα μίξερ χειρός για 3-5 λεπτά.
Προσθέστε το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι στο πρώτο μπολ και ανακατέψτε απαλά με μία σπάτουλα.
Πλάστε μπαλάκια το μείγμα και ψήστε για 8 λεπτά. Στη συνέχεια με ένα κουτάλι πιέστε τα στη μέση και ξαναψήστε για άλλα 5 με 7 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα.
Μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο προσθέστε μαρμελάδα στο κέντρο και αφήστε τα να κρυώσουν.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram