Το Πεκίνο επιβάλλει lockdown λόγω έξαρσης κρουσμάτων

Δημοσιεύθηκε 14 Ιουνίου, 2020

Τμήματα του Πεκίνου έχουν θέσει ξανά σε εφαρμογή τα μέτρα lockdown μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κοροναϊού, σχεδόν δύο μήνες αφότου η κινεζική πρωτεύουσα φάνηκε να κερδίζει τη μάχη με τον ιό.

Η έξαρση της πανδημίας, η οποία συνδέεται με κεντρική αγορά χονδρικής πώλησης αγροτικών προϊόντων, εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο περιορισμού εξάπλωσης του κοροναϊού, ακόμη και σε χώρες όπως η Κίνα όπου υπάρχουν αυστηροί κανόνες και εξελιγμένα συστήματα ανίχνευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται ύστερα από 55 ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων οι νέες μολύνσεις προέρχονταν μόνο από πολίτες που επέστρεφαν στην Κίνα από άλλες χώρες. Το Πεκίνο επέστρεψε σε μεγάλο βαθμό σε κανονικούς ρυθμούς, με τα εστιατόρια και τα καταστήματα μεταξύ άλλων να επαναλειτουργούν.

Καθώς εντοπίστηκαν δεκάδες περιπτώσεις μόλυνσης που συνδέονταν κυρίως με την αγορά τροφίμων Σινφάντι, υπήρξε έντονη κινητικότητα και ανησυχία. Η περιοχή της νότιας Φενγκτάι, όπου βρίσκεται η αγορά, έχει περισσότερα από δύο εκατομμύρια κατοίκους, ενώ συγκροτήματα και πολλά σχολεία κοντά στην αγορά έχουν κλείσει.

Παράλληλα, επανήλθαν περιορισμοί κυκλοφορίας σε όλη την πρωτεύουσα, διακόπηκαν αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ απαγορεύτηκε η μετακίνηση από άλλα μέρη της χώρας.

Αξιωματούχοι έχουν θέσει σε καραντίνα 139 στενές επαφές ατόμων που έχουν μολυνθεί. Επίσης, η αγορά έχει κλείσει και περιβάλλεται από στρατιωτικό και αστυνομικό προσωπικό. Πάνω από 10.000 άτομα που εργάζονται εκεί θα κάνουν τεστ για κοροναϊό.

E51933A3 FFC7 4304 97C8 7EAF22050233

«Έχουμε υιοθετήσει μέτρα lockdown για την αγορά Σινφάντι και τις γύρω γειτονιές» δήλωσε ο Chu Junwei, αξιωματούχος της περιοχής. Η περιοχή βρίσκεται σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης εν καιρώ πολέμου» είπε.

Ενδεικτικό των κυβερνητικών ανησυχιών είναι ότι εθελοντές πήγαιναν από πόρτα σε πόρτα σε απομακρυσμένα μέρη της πόλης το Σάββατο ρωτώντας αν κάποιος είχε επισκεφθεί πρόσφατα την αγορά.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram