Κτήρια σε όλο τον κόσμο ντύθηκαν στα γαλανόλευκα εν όψει του εορτασμού των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση

Δημοσιεύθηκε 22 Μαρτίου, 2021

Στην έκκληση της Αθήνας για συμμετοχή στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση κάποιες χώρες ανταποκρίθηκαν και κάποιες άλλες αρνήθηκαν. Τα κτήρια που ντύθηκαν στα γαλανόλευκα είναι από όλο τον κόσμο και το θέαμα είναι μοναδικό.

Τα εμβληματικά κτήρια που ντύθηκαν στα γαλανόλευκα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σημείωμα του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλή Δεμίρη με θέμα την φωταγώγηση εμβληματικών κτηρίων ανά τον κόσμο την 25η Μαρτίου, στο πλαίσιο των εορτασμού της Ελληνικής Επανάστασης χαρακτηριστικά αναφέρει:

Μετά από εύστοχες σχετικές εισηγήσεις αριθμού Αρχών μας και σε συνέχεια οδηγιών κ. Υπουργού, παρακαλείσθε όπως, στο πλαίσιο εορτασμού για τα 200 έτη από την Ελληνική Επανάσταση, εφόσον το επιτρέπουν οι κατά τόπους συνθήκες και υπάρχει η κατάλληλη υποδομή, διερευνήσετε με τις εκεί αρμόδιες Αρχές τη δυνατότητα φωταγώγησης σημαντικού μνημείου/κτηρίου της περιοχής σας με την ελληνική σημαία ή τα ελληνικά χρώματα, την 25η Μαρτίου, με στόχο την και με αυτό τον τρόπο προβολή της εμβληματικής επετείου

Η Πολωνία δέχτηκε να φωταγωγηθεί το εμβληματικό κτήριο της Βαρσοβίας. Ο Καναδάς δέχτηκε να συμμετάσχει καθώς θέλησε να τιμήσει την Ελλάδα και την ελληνική κοινότητα που ζει εκεί και έτσι στο δημαρχείο του Βανκούβερ κυματίζει η γαλανόλευκη σημαία. Η Αυστραλία ήταν ακόμα μία χώρα που δέχθηκε και αποφάσισε να φωταγωγήσει την όπερα του Σύδνεϋ με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

Greek Orthodox Archdiocese of Australia

Στις ΗΠΑ, το Σαν Φρανσίσκο και η Βοστώνη είναι από τις πόλεις που συμμετέχουν. Το Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο θα φωτιστεί με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας ενώ θα πραγματοποιηθεί και έπαρση της σημαίας.

Στο Βέλγιο, to Manneken Pis, θα «ντυθεί» Εύζωνας. Τέλος, η Ιρλανδία επίσης θα ανταποκριθεί στο ελληνικό αίτημα.

Η γέφυρα στη Μασαχουσέτη ντύθηκε στα χρώματα της Ελλάδας μαζί και με άλλα κτήρια της.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram