Κορονοϊός: Ποια θα είναι η τιμή του εμβολίου

Δημοσιεύθηκε 14 Νοεμβρίου, 2020

Συμφωνία για αρχικά να πληρώσει λιγότερα για το υποψήφιο εμβόλιο Covid-19 της Pfizer σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει πετύχει η Κομισιόν, σύμφωνα με αποκάλυψη Ευρωπαίου αξιωματούχου που επικαλείται το Reuters.
Με βάση τους όρους της συμφωνίας, 27 ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν να αγοράσουν 200 εκατομμύρια δόσεις και να έχουν την επιλογή να αγοράσουν, αργότερα, άλλα 100 εκατομμύρια. Η Ένωση θα πληρώσει λιγότερα από τα 19,50 δολάρια ανά δόση που θα δώσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για 100 εκατομμύρια δόσεις, όγκος που είναι μικρότερος από αυτόν της ΕΕ, ωστόσο, έχει την επιλογή να αγοράσει άλλα 500 εκατομμύρια υπό όρους που θα αποτελέσουν αντικείμενο ξεχωριστής διαπραγμάτευσης και η τιμή που θα πληρώσει γι' αυτές είναι ακόμα άγνωστη.

Η Pfizer και η γερμανική BioNTech που συνεργάστηκαν για την παραγωγή του εμβολίου αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες που διέρρευσαν για την τιμή, ενώ παρόμοια ήταν κι η στάση του εκπροσώπου της Κομισιόν που διαπραγματεύεται με τις εταιρείες για λογαριασμό της ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram