3 τροφές που προκαλούν έντονο πονοκέφαλο

Δημοσιεύθηκε 13 Μαρτίου, 2021

Όλοι μας έχουμε αρκετές φορές στη ζωή μας βρεθεί αντιμέτωποι με έναν ενοχλητικό πονοκέφαλο, αφού η έκθεση στον ήλιο, ο έντονος θόρυβος, οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, η μεγάλη ένταση της μουσικής, το στρες, η αϋπνία ή ο «κακός» ύπνος και η κατανάλωση αλκοόλ είναι μερικά μόνο παραδείγματα της καθημερινότητάς μας τα οποία μπορούν εύκολα να τον πυροδοτήσουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες, μεγάλο πρόβλημα μπορεί να προκαλέσουν και κάποιες τροφές. Σύμφωνα με τους ειδικούς και μετά από μελέτες, όσοι πάσχουν από ημικρανίες, διαθέτουν στο στόμα και στο έντερό τους περισσότερους μικροοργανισμούς που διασπούν γρήγορα τα νιτρικά άλατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό εν μέρει εξηγεί γιατί ορισμένες τροφές,που περιέχουν νιτρικά άλατα φαίνεται να «πυροδοτούν» ημικρανίες. Όταν αυτές οι χημικές ουσίες διασπώνται από τα βακτήρια στο σώμα μετατρέπονται σε νιτρικό οξείδιο στο αίμα, το οποίο διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο.

Τρεις χαρακτηριστικές τροφές είναι η σοκολάτα, το κρασί και τα επεξεργασμένα κρεάτα, όπως τα λουκάνικα. Αν, λοιπόν πάσχετε από ημικρανίες, ρίξτε λίγο περισσότερο βάρος και στο διαιτολόγιό σας.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram