Αυτός είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να αποθηκεύεις τις υφασμάτινες μάσκες σου

Δημοσιεύθηκε 16 Μαρτίου, 2021

Πριν από μερικές ημέρες κλείσαμε και επίσημα ένα ολόκληρο έτος από τότε που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε για πρώτη φορά το ξέσπασμα του COVID-19 ως πανδημία. Δεν υπάρχει λοιπόν πια καμία αμφιβολία ότι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας έχει αλλάξει από τότε ριζικά.

Εκτός από τους όρους όπως η «κοινωνική αποστασιοποίηση» και η «καραντίνα», που γίνονται ένα σημαντικό μέρος του καθημερινού λεξικού μας, όλοι έχουμε επίσης εξοικειωθεί με κάτι που έχει γίνει πλέον πολύ φυσιολογικό μέρος της ζωής μας: η μάσκα προστασίας που φοράμε συνεχώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσον αφορά τις μάσκες μιας χρήσης, δεν μπορούμε να πούμε πως χρειάζεται να σκεφτόμαστε πώς θα τις αποθηκεύσουμε σωστά μιας και μετά την χρήση, ο κανόνας λέει πως πρέπει να τις πετάμε, όμως τι γίνεται με τις υφασμάτινες; Η σωστή διατήρηση και αποθήκευση των επαναχρησιμοποιήσιμων μασκών ώστε να είναι καθαρές είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα για να παρέχουν ασφάλεια.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύουμε τις υφασμάτινες μάσκες μας είναι να τις τοποθετούμε σε μια στεγνή σακούλα που αερίζεται όπως μια χάρτινη σακούλα ή μια υφασμάτινη τσάντα. Αυτό βοηθά να διασφαλιστεί ότι οι μάσκες δε θα εκτεθούν σε μολυσματικούς παράγοντες

«Το καλύτερο υλικό για να αποθηκεύσετε τη μάσκα σας είναι κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν εύκολα να αγοράσουν και να βρουν: μια χάρτινη σακούλα», λένε οι ειδικοί.
«Οι χάρτινες σακούλες μπορούν και αερίζονται σωστά, καλύτερα από τα περισσότερα δοχεία, γεγονός που τις καθιστά λιγότερο ευνοϊκό περιβάλλον για τα μικρόβια».

Από την άλλη πλευρά, είναι καλύτερο να αποφύγετε την αποθήκευση της υφασμάτινης μάσκας σε μια πλαστική σακούλα, η οποία μπορεί στην πραγματικότητα να παγιδεύσει την υγρασία και έτσι να προωθήσει την ανάπτυξη μικροβίων και βακτηρίων, πάνω ή μέσα στη μάσκα.

Όταν βγάζεις τη μάσκα σου κάθε φορά που πίνεις ή τρως κάτι, είναι επίσης ασφαλές να την τοποθετείς προσωρινά στην τσέπη ή στην τσάντα σου. Όπου κι αν την αποθηκεύεις, θα πρέπει πάντοτε να φροντίζεις να πλένεις καλά τα χέρια σου μετά την αφαίρεση της μάσκας σου αλλά και πριν την επανατοποθέτησή της στο πρόσωπό σου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram