Η ιδανική ώρα να κάνεις μπάνιο όταν δουλεύεις από το σπίτι

Δημοσιεύθηκε 28 Οκτωβρίου, 2020

Ηώρα του μπάνιου είναι μία πολύ προσωπική υπόθεση. Κάποιοι πετάγονται από το κρεβάτι και ξεκινούν την ημέρα κάτω από το νερό, ώστε να ξυπνήσουν με τη μία. Άλλοι (όπως εγώ) θέλουν να τελειώσουν την ημέρα τους με ένα ζεστό μπάνιο και να μπουν κατευθείαν κάτω από τα σκεπάσματα.

Η καινούρια πραγματικότητα όμως έχει αλλάξει κάπως τα πράγματα. Εάν δουλεύεις κυρίως από το σπίτι, δεν χρειάζεται να πεταχτείς από το κρεβάτι αλλά ούτε και να διώξεις τις τοξίνες του έξω κόσμου πριν κοιμηθείς. Τώρα αντιμετωπίζεις μία διαφορετική πραγματικότητα και έχουν έρθει τα πάνω κάτω στη ρουτίνα. Δουλεύεις και κάνεις διάλειμμα για να σφουγγαρίσεις το μπάνιο. Φοράς κυρίως φόρμες ή σορτς (αν και υπάρχει το σωστό ντύσιμο για δουλειά από το σπίτι) και γενικώς κάποιες συνήθειες έχουν αλλάξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχει σωστή στιγμή για μπάνιο;
Το μπάνιο είναι αυτή η στιγμή που αποσυνδέεσαι από όλους και όλα. Σκέφτεσαι, ονειρεύεσαι, οργανώνεις, αποσυμπιέζεσαι. Και καθαρίζεις φυσικά. Όταν όμως δουλεύεις από το σπίτι και δεν αλλάζεις παραστάσεις, είναι πιθανό να νιώσεις ότι το μυαλό μπλοκάρει και υπερφορτώνει.

Αν ήσουν στο γραφείο, θα έκανες μία μικρή βόλτα ή θα έπιανες φιλική κουβέντα με έναν συνάδελφο. Τώρα που δουλεύεις από το σπίτι, ο ιδανικός τρόπος να κάνεις reset, είναι ένα αναζωογονητικό μπάνιο. Επομένως, η καλύτερη στιγμή είναι το μεσημέρι, όπου βρίσκεσαι στα μισά της δουλειάς.

Το φαινόμενο Zeigarnik
Ένας ακόμη λόγος για να μπεις στο μπάνιο κατά τη διάρκεια της δουλειάς. Σύμφωνα με το φαινόμενο Zeigarnik, όταν φτάνεις σε ένα σημείο όπου το μυαλό κουράζεται και μπλοκάρει, κάνεις ένα διάλειμμα αλλά το θέμα συνεχίζει να απασχολεί τον εγκέφαλό σου.

Και μάντεψε πότε συμβαίνει αυτό. Όταν είσαι στο μπάνιο χαλαρή και δεν πιέζεις τον εαυτό σου. Τότε είναι και πιο πιθανό να προκύψουν οι δημιουργικές ιδέες που αναζητούσες.

Δεν θες να κάνεις μπάνιο το μεσημέρι; Εναλλακτικές υπάρχουν
Αν είσαι άνθρωπος της συνήθειας και δεν θέλεις να κάνεις μπάνιο πριν ή μετά το φαγητό, ο νευρολόγος David Perlmutter σου προτείνει να κάνεις διάλειμμα και να ασχοληθείς με αυτό που καθαρίζει το μυαλό σου. Η κιθάρα σου, stretching, περπάτημα, να ακούσεις κομμάτια από τον αγαπημένο σου δίσκο. Ό,τι λειτουργεί για εσένα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram