Τα 6 πράγματα που θα κάνεις ευλαβικά για να ξεκινάς την μέρα σου με χαρά

Δημοσιεύθηκε 27 Απριλίου, 2023

Έχεις παρατηρήσει πότε κοιμάσαι καλύτερα; Πότε θυμάσαι να ξυπνάς με ηρεμία, αγαλλίαση και ποιοτικό ύπνο; Στο χωριό σου, τότε που δεν είχαμε κινητά και tablets. Και είναι απολύτως λογικό. Το πρωινό ξύπνημα γινόταν φυσικά, χωρίς περισπασμούς.

Ίσως να μην είναι εφικτό να ξυπνάς όπως παλιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να ορίσεις τι είναι αυτό που θα σε βοηθήσει και τι θα σου στερήσει ένα όμορφο πρωί με χαρά, ενέργεια και όρεξη για αυτά που θα έρθουν μέσα στη μέρα. Αν θέλεις να αποκτήσεις morning glory και να μην παρεμβαίνεις στην παραγωγή μελατονίνης, για ρίξε μια ματιά στα παρακάτω tips.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μην ξεκινάς τη μέρα σου με το κινητό
Αν ξυπνάς έστω με μία θετική σκέψη, μόλις την εξαφάνισες. Παρασύρεσαι από όλα τα αρνητικά πράγματα που θα δεις στο κινητό σου. Δυσάρεστες ειδήσεις, ένα μήνυμα που σε επηρεάζει, μέιλ με απαιτήσεις από τη δουλειά. Μόλις έχασες την ευκαιρία να ξυπνήσεις το πρωί με αισιοδοξία.

Η πρωινή λίστα σου
Καθένας από εμάς έχει διαφορετικό τρόπο να ξυπνά και ακολουθεί τα δικά του βήματα. Εγώ, για παράδειγμα, χουζουρεύω 10 λεπτά, σηκώνομαι, πίνω 1 ποτήρι νερό, ανοίγω τα παράθυρ, βάζω μουσική, φτιάχνω καφέ. Βρες αυτό το στοιχείο που σου δίνει μία ώθηση να δεις τα πράγματα πιο ανάλαφρα.

Έστω και λίγη γυμναστική
Σε μία έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2018 στο International Journal of Obesity, η συστηματική άσκηση δεν αλλάζει μόνο τις διατροφικές σου συνήθειες, αλλά σε κάνει να πίνεις περισσότερο νερό και να έχεις περισσότερη όρεξη να υλοποιήσεις δύσκολα καθήκοντα. Επιπλέον, ο εγκέφαλος λειτουργεί πιο αποτελεσματικά

Κρύο νερό το πρωί

Όχι στο κεφάλι που θα σε ξυπνούσε μία ώρα αρχύτερα, αλλά για να το πιεις. Εφόσον χάνεις υγρά κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και μην πηγαίνεις κατευθείαν στην καφετιέρα. Πιες ένα ποτήρι κρύο νερό πρώτα.

Σταθερό ξύπνημα κάθε μέρα
Είναι πολύ σημαντικό να έχεις μία ρουτίνα στον ύπνο. Ο οργανισμός μαθαίνει πότε είναι η ώρα να πάει για ύπνο και σχεδόν μαθαίνει να ξυπνά χωρίς ξυπνητήρι. Η σταθερότητα σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια και το τι σε περιμένει και δεν νιώθεις άγχος για το αν θα σέρνεσαι το πρωί.

Κάνε κάτι που σε ευχαριστεί
Αν σκοπεύεις να κάνεις κάτι μέσα στη μέρα που σε ευχαριστεί, μην περιμένεις μέχρι το βράδυ. Εκτός αν πρόκειται για ραντεβού ή δείπνο. Αν μιλάμε όμως για κάτι απλό ή κάτι που σε γεμίζει με χαρά, ξεκίνα τη μέρα σου με αυτό, ακόμα κι αν χρειαστεί να σηκωθείς μισή ώρα νωρίτερα. Θα γίνει το κίνητρό σου για να σηκώνεσαι με χαρά και καλή διάθεση.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram