Με δικό σου ποτήρι τον καφέ στις καφετέριες, αλλιώς χαράτσι

Δημοσιεύθηκε 3 Σεπτεμβρίου, 2020

Το πλαστικό ποτήρι βρίσκεται λίγο πριν από την κατάργησή του. Αυτό, διότι όποιος θέλει να πιει τον καφέ του σε κάποια καφετέρια, οφείλει να πηγαίνει με το δικό του θερμός για να αγοράσει τον καφέ του.

Τι αναφέρει ο καινούριος νόμος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον νέο νόμο από 1η Ιανουαρίου του 2022 θα επιβάλλεται περιβαλλοντικό τέλος. Αυτό θα ισχύσει τόσο για τα πλαστικά ποτήρια, όσο και για τα καπάκια τους. Το τέλος έχει ύψος 0,05 ευρώ και θα επιβάλλεται χωριστά για το ποτήρι ή τον περίεκτη και το καπάκι του. Το τέλος σε όλα τα πλαστικά ποτήρια φέρνει αλλαγές σε όλα τα καφέ. Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν το τέλος, ο νόμος υποχρεώνει τα καταστήματα καφέ και φαγητού να εξυπηρετούν τον πελάτη στα επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη που φέρει ο ίδιος.

Στο ίδιο νόμο προβλέπεται η κατάργηση πώλησης πλαστικών μίας χρήσης από τα καταστήματα. Αυτό θα γίνει σε λιγότερο από ένα χρόνο από σήμερα (σ.σ. 3 Ιουλίου του 2021). Ανάμεσα στα προϊόντα που καταργούνται είναι τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα μίας χρήσης, τα πιάτα, τα καλαμάκια, τα τάπερ μίας χρήσης, το πλαστικό στις μπατονέτες, ακόμη και τα πλαστικά στηρίγματα μπαλονιών.

Τέλος από το 2023 οι εταιρείες που πωλούν νερό και αναψυκτικά μέσω καταστημάτων θα πρέπει να δημιουργήσουν σύστημα επιστροφής των συσκευασιών όπου ο πελάτης είτε θα λαμβάνει χρήματα για τις συσκευασίες που επιστρέφει είτε κάποια έκπτωση για τις επόμενες αγορές του.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram