Δείτε τη Συνταγή της ημέρας.

Δημοσιεύθηκε 29 Νοεμβρίου, 2020

Οι γιορτές πλησιάζουν καί είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε τα αγαπημένα μελομακάρονα...

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

ΥΛΙΚΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

400 ml Χυμό πορτοκαλιού
400 ml ηλιέλαιο
180 ml ελαιόλαδο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1/2 κγ. γαρίφαλο
2 κγ. κανέλα
1/4 κγ. μοσχοκάρυδο
2 βανίλιες
2 πορτοκάλια το ξύσμα

1 κιλό αλεύρι
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Υλικά Για Το Σιρόπι

500 ml νερό
800 γρ. ζάχαρη
150 γρ. μέλι
2 ξυλάκια κανέλας
3 γαρίφαλα
Φλούδες από 2 πορτοκάλα

Άλλα Υλικά
2-3 κσ. μέλι
250 γρ. Καρύδια κοπανισμένα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το σιρόπι.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό την κανέλα τα γαρίφαλα και της φλούδες πορτοκαλιού μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε χυμό πορτοκαλιου, ηλιέλαιο, ελαιόλαδο, ζάχαρη άχνη, γαρίφαλο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε άλλη λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Τα πλάθουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Όσο είναι ακόμα ζεστά τα περνάμε ανά δόσεις για 2-3 λεπτά από το κρύο σιρόπι (κι απ’ τις 2 μεριές) και τα ακουμπάμε σε πιατέλα.

Εάν θέλουμε τα περιχύνουμε με λίγο μέλι και τα πασπαλίζουμε με το κοπανισμένο καρύδι.

Καλή απόλαυση.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram