Δείτε τη Συνταγή της ημέρας

Δημοσιεύθηκε 27 Νοεμβρίου, 2020

Αν το μόνο πράγμα που κάνεις τις τελευταίες ημέρες είναι binge-watching, τότε αυτό το γλυκό ποπ κορν, θα γίνει η καλύτερη σου συντροφιά.

Τραγανό καραμελωμένο ποπ-κορν

Συστατικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 1/4 φλιτζάνια “σπόροι” ποπ – κορν
2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι λάδι από λαχανικά
320 γρ. γάλα με χαμηλά λιπαρά
2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλια
Τρόπος Μαγειρέματος

Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο, τοποθετείς πέντε πυρήνες ποπ – κορν. Σκεπάζεις με το καπάκι και περιμένεις μέχρι να αρχίσουν να πετάγονται.
Προσθέτεις τους υπόλοιπους πυρήνες. Ανακατεύεις πολύ καλά και περιμένεις μέχρι η κατσαρόλα σου να γεμίσει με μικρές μπαλίτσες ποπ – κορν.
Μεταφέρεις το έτοιμο ποπ – κορν σε δύο μεγάλα γυάλινα μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτεις την καστανή ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού, λίγο αλάτι και το λάδι από λαχανικά. Βράζεις μέχρι να φτάσει περίπου τους 130 βαθμούς C. Μόλις φθάσει στη θερμοκρασία αυτή, προσθέτεις το γάλα. Ανακατεύεις με μία σπάτουλα και βράζεις για πολύ λίγο.
Απομακρύνεις το κατσαρολάκι από την κουζίνα και το αφήνεις στην άκρη για ένα λεπτό. Προσθέτεις το εκχύλισμα βανίλιας.
Περιχύνεις το σιρόπι στο ποπ – κορν και απολαμβάνεις!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram