3 απλά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να τρως υγιεινά τις ημέρες που δουλεύεις

Δημοσιεύθηκε 27 Μαρτίου, 2021

Όταν εργαζόμαστε, το φαγητό αποτελεί το απαραίτητο «καύσιμο» για το μυαλό και την ενέργειά μας. Αποδίδουμε καλύτερα όταν ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή καθ' όλη διάρκεια της ημέρας και δεν παραμελούμε τα γεύματά μας ακόμη κι αν οι ρυθμοί της δουλειάς μας βγάζει εκτός προγραμματισμού.

Επειδή όμως το μεσημεριανό φαγητό -για τις περισσότερες από εμάς- είναι μια μεγάλη απόλαυση αλλά κι ένας καθημερινός βραχνάς για την προετοιμασία του, πρέπει να βρεις τον κατάλληλο τρόπο για να απλοποιήσεις τη διαδικασία της παρασκευής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το καθημερινό ερώτημα παραμένει: «Τι θα μαγειρέψουμε πάλι σήμερα;». Μια ερώτηση που τις περισσότερες φορές καθυστερεί να βρει απάντηση γιατί πολύ απλά δεν προλαβαίνουμε να σκεφτούμε και δεύτερον γιατί έχουμε στερέψει από ιδέες (και ενέργεια!).

Για να ρυθμίσεις όμως τον μεταβολισμό σου, να οργανώσεις το πρόγραμμά σου και για να καταφέρεις τελικά να απολαμβάνεις ένα υγιεινό γεύμα κάθε μεσημέρι, έχουμε παρακάτω 3 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να τρως γευστικά και θρεπτικά φαγητά στο γραφείο κάθε στιγμή.

1.Μαγείρευε μόνη σου το φαγητό που τρως

Κοστίζει λιγότερο και ξέρετε τι τρως. Το χθεσινό σου φαγητό, διανθισμένο με λαχανικά, ένα συνοδευτικό και μια σαλάτα, μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για το μεσημεριανό σου γεύμα, λέει η Gillian Killiner, διαιτολόγος και εκπρόσωπος της British Dietetic Association. «Το έτοιμο φαγητό από το supermarket θα πρέπει να είναι η τελευταία σου λύση. Όλα αυτά τα μικρογεύματα μπορεί να έχουν συντηρητικά, φθηνά φυτικά έλαια και δεύτερης ποιότητας πρώτες ύλες, τα οποία δεν παρέχουν ενέργεια μακράς διάρκειας, με αποτέλεσμα να σε αφήσουν πεινασμένη και ανικανοποίητη», λέει η Killiner.

 

2.Μην τρως επάνω στο γραφείο σου

Απόλαυσε το φαγητό σου με ηρεμία αν είναι δυνατόν, ίσως σε εξωτερικό χώρο από το γραφείο σου. Εάν τρως επάνω στο γραφείο, πιθανότατα θα συνεχίσεις να εργάζεσαι αντί να εστιάζεις την προσοχή ου στο φαγητό, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους σου. «Ο υποδοχέας από το έντερο στον εγκέφαλο δεν θα λειτουργήσει σωστά και θα σε αφήσει να αισθάνεσαι πεινασμένη χωρίς να συνειδητοποιήσεις αυτό που έχεις ήδη καταναλώσει», λέει ο Killiner. Καθισμένη στο γραφείο, τρώγοντας χωρίς νόημα και χωρίς να μασάς καλά, μπορεί επίσης να προκαλέσεις -ή να επιδεινώσεις- γαστρεντερικά προβλήματα.

3.Πίνε νερό προσεκτικά

«Είναι καλύτερο να πίνεις νερό πιο συχνά και σε μικρές ποσότητες, παρά να πίνεις πολύ κατά τη διάρκεια του γεύματός σου», λέει ο Killiner. Μεγάλες ποσότητες υγρών στα γεύματα μπορεί να προκαλέσουν σε κάποια άτομα παλινδρόμηση γαστρικών υγρών, κάτι που μπορεί να επιφέρει πόνο και φούσκωμα. Περίπου 250ml νερό είναι αρκετό κατά τη διάρκεια ενός γεύματος, αλλά το ιδανικό είναι 500ml περίπου κάθε 30 λεπτά πριν από το μεσημεριανό γεύμα. Βοηθάει στη μείωση της πείνας, επιτρέποντας μεγαλύτερο έλεγχο στην επιλογή υγιεινότερων επιλογών όταν τρώμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram