Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 28 Απριλίου, 2020

Τα υλικά της συνταγής είναι λίγα αλλά η γεύση είναι ανεπανάληπτη.

Η διαδικασία δεν είναι καθόλου δύσκολη, είναι από τα πιο εύκολα γλυκά που μπορεί να φτιάξει κανείς. Το αποτέλεσμα είναι απλά φανταστικό και πεντανόστιμο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τιραμισού

Τι θα χρειαστείτε
2 πακέτα σαβαγιάρ (36-48 κομμάτια)
3 συσκευασίες των 250 γραμμαρίων τυρί μασκαρπόνε
210 γραμμάρια ζάχαρη
4 κρόκοι αυγού
3 φλιτζάνια διπλό εσπρέσο
1 και μισό σφηνάκι λικέρ πικραμύγδαλο ή κονιάκ. εκτός αν βρείτε κρασί Μαρσάλα
Κακάο σε σκόνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σε μπεν μαρί, σε μέτρια θερμοκρασία, λιώνουμε τη ζάχαρη και την ανακατεύουμε με τους κρόκους. Δουλεύουμε το μίγμα μέχρι να αρχίσει να γίνεται το χρώμα πιο ανοιχτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνε και ανακατεύουμε. Μόλις ενσωματωθεί το τυρί, ρίχνουμε ένα σφηνάκι καφέ και ένα σφηνάκι λικέρ ή κονιάκ. Βουτάμε κάθε σαβαγιάρ στιγμιαία στον καφέ (από τη μεριά της ζάχαρης), στον οποίο έχουμε ρίξει μισό σφηνάκι ακόμα κονιάκ. Τα στρώνουμε σε ένα κατάλληλο σκεύος ή πυρέξ. Απλώνουμε την κρέμα τυριού στην πρώτη στρώση σαβαγιάρ. Βάζουμε άλλη μια στρώση σαβαγιάρ και άλλη μια στρώση κρέμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη (όχι να ακουμπάει) και τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με το κακάο.

Καλή απόλαυση!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram