Αλκοολούχα ποτά κατάλληλα για όσους κάνουν δίαιτα

Δημοσιεύθηκε 14 Φεβρουαρίου, 2024

Αν κάνετε δίαιτα ενδεχομένως να γνωρίζετε ότι πρέπει να αποφύγετε το αλκοόλ γιατί έχει και αυτό θερμίδες λόγω της προσθήκης ζάχαρης. Καλό είναι να μην πίνετε κοκτέϊλ, ωστόσο υπάρχουν κάποια ποτά που έχουν λίγες θερμίδες και μπορείτε να τα επιλέξετε χωρίς πολλές «τύψεις».

Κόκκινο κρασί

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί με το δείπνο εδώ και καιρό θεωρείται μια υγιεινή κίνηση γιατί προσφέρει οφέλη στην καρδιά, με την εκτίμηση αυτή να έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του 1980 σύμφωνα με το Harvard Health Publishing. Παρόλο που δεν έχει πραγματοποιηθεί μια μακροχρόνια κλινική δοκιμή που να αποδεικνύει αυτούς τους ισχυρισμούς, ένα ξηρό κόκκινο κρασί (για παράδειγμα το Cabernet Sauvignon ή το Syrah) είναι ένα από τα κρασιά με τις χαμηλότερες θερμίδες. Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί έχει περίπου 105 θερμίδες σύμφωνα με την Κλινική Κλίβελαντ( Κερδοσκοπικό αμερικανικό ακαδημαϊκό ιατρικό κέντρο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Light Μπύρα

Αν πάλι προτιμάτε τη μπύρα μπορείτε να προτιμήσετε την light εκδοχή της. Γλιτώνεις περίπου 40 με 55 θερμίδες σε σύγκριση με την κανονική μπύρα. Έχει περίπου 96 -100 θερμίδες ανα ποτήρι, σύμφωνα με το  MedlinePlus.

Ξηρό βερμούτ (105 θερμίδες ανα μερίδα)

Περίπου 3 ουγκιές από ξηρό βερμούτ (88.72059mL ανά σερβίρισμα δηλαδή) έχει περίπου 105 θερμίδες σύμφωνα με το MedlinePlus. Αν το πιείτε σκέτο γλιτώνετε θερμίδες ενώ αν το πιείτε σε Martini ή Manhattan «προσθέτονται» κι άλλες. Κάποιες έρευνες παρατήρησαν ότι το ξηρό βερμούτ περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες από το άσπρο κρασί. Οι πολυφαινόλες είναι φυσικές ενώσεις στα φυτά που έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στη ρύθμιση του μεταβολισμού, του βάρους και των χρόνιων ασθενειών, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Frontiers in Nutrition. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει καμία κλινική μελέτη γύρω από τα οφέλη της πόσης του βερμούτ, οπότε δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με ακρίβεια τα οφέλη του.

Σκέτο ποτό με πάγο

Είτε αυτό είναι βότκα ή τεκίλα ή τζιν ή ουϊσκι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στις θερμίδες. Έχουν όλα περίπου 100 θερμίδες ανα ποτήρι σύμφωνα με το MedlinePlus.

Σαμπάνια

Αν…μπορείτε να προτιμήσετε την σαμπάνια από το λευκό γλυκό κρασί θα γλιτώσετε περίπου 35 θερμίδες σύμφωνα με το MedlinePlus. Επίσης, επειδή είναι αφρώδης είναι πολύ πιθανό να μην θελήσετε και δεύτερο ποτό επειδή «φουσκώνει». Μια μικρή έρευνα πάντως που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutritional Science and Vitaminology παρατήρησε ότι οι γυναίκες ένιωθαν πιο φουσκωμένες μετά από την πόση ανθρακούχου νερού σε σύγκριση με το κανονικό νερό και ενδεχομένως να είναι μια καλή λύση για όσους προσέχουν. 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram