Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αλμυρές τάρτες και προέρχεται από την περιοχή Lοrraine της Βόρειας Γαλλίας.
Είναι νόστιμη και πολύ ντελικάτη. Δοκιμάστε να τη φτιάξετε και σίγουρα θα τη λατρέψετε.
Υλικά για την Κις Λορέν
300 γρ. αλεύρι
150 γρ. βούτυρο
Υλικά για τη γέμιση
10 φέτες μπέικον
250 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
4 αυγά
450 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
1
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και ζυμώνετε.
2
Προσθέτετε λίγο νερό και συνεχίζετε να ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.
3
Παίρνετε ένα ταψί και το βουτυρώνετε και στρώνετε τη ζύμη και τη ψήνετε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C.
4
Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι ψήνετε το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί.
5
Πάνω στη ζύμη βάζετε το μπέικον και το τυρί ενώ σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
6
Ρίχνετε το μείγμα με τα αυγά στην τάρτα και ψήνετε για 35 λεπτά ,ανάλογα το φούρνο.