Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 28 Μαΐου, 2020

Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αλμυρές τάρτες και προέρχεται από την περιοχή Lοrraine της Βόρειας Γαλλίας.

Είναι νόστιμη και πολύ ντελικάτη. Δοκιμάστε να τη φτιάξετε και σίγουρα θα τη λατρέψετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κις Λορέν

Υλικά για την Κις Λορέν

300 γρ. ‏αλεύρι
150 γρ. ‏βούτυρο
Υλικά για τη γέμιση

10 φέτες ‏μπέικον
250 γρ. ‏παρμεζάνα τριμμένη
4 ‏αυγά
450 ml ‏κρέμα γάλακτος
‏αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

1
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και ζυμώνετε.
2
Προσθέτετε λίγο νερό και συνεχίζετε να ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.
3
Παίρνετε ένα ταψί και το βουτυρώνετε και στρώνετε τη ζύμη και τη ψήνετε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C.
4
Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι ψήνετε το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί.
5
Πάνω στη ζύμη βάζετε το μπέικον και το τυρί ενώ σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
6
Ρίχνετε το μείγμα με τα αυγά στην τάρτα και ψήνετε για 35 λεπτά ,ανάλογα το φούρνο.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram