Είναι αφράτο και υπέροχο. Η πλούσια γέμιση των μήλων σε συνδυασμό με τις σταφίδες το κάνει πραγματικά απολαυστικό.
Όλα τα αρώματα της κανέλας, εντυπωσιάζουν.
Τι θα χρειαστείτε
250 γρ. μαργαρίνη
250 γρ. ζάχαρη + 200 γρ. για τα μήλα
1 φαρίνα κόκκινη
4 μέτρια αυγά
250 ml φρέσκο γάλα
1 βανίλια
5 μέτρια μήλα
Χυμό από μισό λεμόνι (για τα μήλα)
1 κ.γλ. κανέλα σε σκόνη
1/2 κ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες ή όσες σας αρέσουν
Εκτέλεση συνταγής
Χτυπάμε το βούτυρο με τα 250 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα. Προσθέτουμε την βανίλια, την κανέλα και το γαρίφαλο. Κόβουμε τα μήλα σε κυβάκια και τα περιχύνουμε με το λεμόνι. Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε τα μήλα με την υπόλοιπη ζάχαρη. Τα αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μαλακώσουν και να καραμελώσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Προσθέτουμε τα μήλα στο μίγμα του κέικ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις σταφίδες αλευρωμένες και ανακατεύουμε ελαφρά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ και απλώνουμε το μίγμα. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 1 ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε σχάρα. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή απόλαυση!