Δείτε τη Συνταγή της ημέρας!

Δημοσιεύθηκε 14 Απριλίου, 2020

Ημέρες νηστείας και τι καλύτερο από συνταγές γευστικές και λαχταριστές.

Σήμερα παρουσιάζουμε τα πιο αφράτα σταφιδόψωμα που έχετε δοκιμάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σταφιδόψωμα

Υλικά
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (για όλες τις χρήσεις), ιδανικά κατηγορίας Π
200 γρ. νερό ελαφρώς χλιαρό
4 γρ. αλάτι
80 γρ. μέλι
20 γρ. λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο ή βούτυρο αν δεν έχετε θέμα)
12 γρ. φρέσκια μαγιά
1 1/2 κ. γλυκού κανέλα Κεϋλάνης (ή αν βάλετε την κάσια τότε 3/4 κ. γλυκού)
στη μύτη του κ. γλυκού γαρύφαλλο
40 γρ. σταφίδες (βάζω και ξανθές και μαύρες)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα μας τα υλικά στο μίξερ εκτός των σταφιδών και ζυμώνουμε μέχρι να μαζευτεί το ζυμάρι (γίνεται και στο χέρι αλλά θέλει ζύμωμα Ή απλά ανακατεύετε καλά και βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα αν έχει φουσκώσει την ξεφουσκώνετε, αν δεν έχει την αφήνετε να φουσκώσει. Θα έχει σφίξει). Μόλις το ζυμάρι είναι έτοιμο τότε βάζουμε τις σταφίδες!
Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλή.
Ξεφουσκώνουμε, βάζουμε τη ζύμη μας σε καλά αλευρωμένο πάγκο για να μη κολλάει, χωρίζουμε σε μπαλάκια (έβγαλα 4), τα βάζουμε στο ταψάκι με την λαδόκολλα μας και τα αφήνουμε να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις, με ένα μικρό μπολάκι νερού στο πάτο του φούρνου, μέχρι να ροδίσουν.
Αφού ξεφουρνίσετε τα αλείφετε με μέλι αραιωμένο με ελάχιστο νερο για να γυαλίσουν!

Καλή επιτυχία!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram