Υπέροχα, γευστικά και μυρωδάτα κεκάκια με γλυκιά κολοκύθα και επικάλυψη από ζάχαρη και κανέλα.
Το απόλυτο γλυκάκι για να απολαύσεις με τον καφέ σου αυτήν την περίοδο που οι κολοκύθες είναι στα φόρτε τους.
Υλικά
(για περίπου 24 κεκάκια)
800 γρ. κολοκύθα φρέσκια, καθαρισμένη και κομμένη σε μέτρια κομμάτια
3 φλιτζάνια αλεύρι
4 αυγά
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο ελαφρύ (ή σησαμέλαιο ή σπορέλαιο)
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.σ. ζάχαρη για επικάλυψη
1/2 κ.γ. κανέλα για επικάλυψη
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε τα κομμάτια κολοκύθας σε ένα ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και στη συνέχεια τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα muffins, εκτός από το αλεύρι, και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά και το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
4. Μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε βουτυρωμένες ή στρωμένες με ειδικά χαρτάκια φόρμες για muffins, γεμίζοντάς τες περίπου μέχρι τη μέση τους- όχι παραπάνω. Ανακατεύουμε τη 1 κ.σ. ζάχαρης με το 1/2 κ.γ. κανέλα και πασπαλίζουμε με αυτό την επιφάνεια των muffins.
5. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά (τεστάρουμε με μια οδοντογλυφίδα για να δούμε αν έχουν ψηθεί). Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.