Γίνεται προφιτερόλ σχεδόν στη στιγμή;
Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή και φτιάξτε το εύκολα και γρήγορα.
Υλικά Συνταγής
Για την κρέμα
600 ml φρέσκο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κακάο
30 γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
1 μεγάλο αυγό
80 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Για το γαρνίρισμα
1 συσκευασία (185 γρ.) μπισκότα γεμιστά
300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
λίγη κουβερτούρα γάλακτος
Εκτέλεση
Ξεκινάμε το προφιτερόλ με μπισκότα, κρατώντας μισό φλιτζάνι κρύο γάλα. Βάζουμε το υπόλοιπο στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε να ζεσταθεί.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια, το αυγό και το κρύο γάλα, τ’ ανακατεύουμε και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή. Την παγώνουμε.
Βάζουμε σε ένα μπολ ή ποτήρι λίγη κρέμα σοκολάτας, προσθέτουμε μπισκότο, ξανά κρέμα και γαρνίρουμε με σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας.