Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Κοτόπουλο με κρεμώδη σπαράγγια

Δημοσιεύθηκε 12 Μαΐου, 2024

Ετοιμαστείτε να απολαύσετε το καλύτερο ψητό  κοτόπουλο με γλασαρισμένα λαχανικά και κρεμώδη σάλτσα στο τηγάνι

Κοτόπουλο με κρεμώδη σπαράγγια

Για 6 μερίδες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συστατικά

6 μπουτάκια κοτόπουλου (με το κόκαλο)
αλάτι, πιπέρι
2 κ. σούπας βούτυρο
1 1/2 φλ. ζωμός κοτόπουλου
1/4 φλ. κρέμα γάλακτος
1 1/2 κ. σούπας αλεύρι γοχ
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 γλυκοκρέμμυδο ψιλοκομμένο
3 καρότα σε πλάγιες φέτες
230 gr μανιτάρια
1/4 φλ. λευκό κρασί
500 gr σπαράγγια
1 1/2 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπέρωσε καλά το κοτόπουλο σε όλες τις πλευρές.
Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω.
Ψήσε το κοτόπουλο για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά για να πάρει χρώμα.
Βάλε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για περίπου μισή ώρα.
Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το τηγάνι και σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ζωμό με την κρέμα και το αλεύρι.
Ρίξε στο τηγάνι στο σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρισε για δύο λεπτά.
Πρόσθεσε και τα καρότα με τα μανιτάρια και σοτάρισε για περίπου πέντε λεπτά.
Πρόσθεσε το κρασί με το μείγμα ζωμού, ξύνοντας με ξύλινη κουτάλα τον πάτο του τηγανιού για να γλασαριστεί η σάλτσα.
Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, πρόσθεσε και τα σπαράγγια και βράσε για περίπου τέσσερα λεπτά.
Ανακάτεψε και τον άνηθο και έξτρα αλατοπίπερο και επίστρεψε το κοτόπουλο στο τηγάνι.
Μόλις πάρει θερμοκρασία, σέρβιρε όσο είναι ζεστό.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram