Μια συνταγή που συνδυάζει τη λατρεία σου για τη φέτα με τις αγαπημένες σου ολόγλυκες πιπεριές Φλωρίνης.
Ένα πιάτο που στέκεται εκτός από εξαίρετο συνοδευτικό και ως ελαφρύ βραδινό γεύμα.
Συστατικά
5 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης
200 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. ανθότυρο
3 κ.σ. ελαιόλαδο & λίγο έξτρα για το ψήσιμο
2 κ.σ. ξύδι
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
1 κ.γ. πάπρικα
Αλάτι
Τρόπος μαγειρέματος
Πλύνε καλά τις πιπεριές και κόψε το «καπάκι» τους χωρίς να το πετάξεις. Καθάρισε από τα σπόρια το εσωτερικό τους. Ράντισε με λίγο ξύδι και αλάτι εσωτερικά.
Ανακάτεψε σε ένα μπολ τη φέτα, το ανθότυρο, το ελαιόλαδο και τη καυτερή πιπεριά. Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε και την πάπρικα.
Γέμισε τις πιπεριές με τη φέτα και σκέπασε με τα καπάκια
Λάδωσε ένα ταψάκι και βάλε τις πιπεριές. Βάλε το ταψί στο γκριλ και ψήσε για 10-15′ λεπτά, φροντίζοντας να γυρίσεις τις πιπεριές στα μισά του χρόνου. Μην σε αγχώσει αν μαυρίσει η επιφάνειά τους.
Βγάλε από το φούρνο και άφησε να κρυώσουν ελαφρά. Με το χέρι σου αφαίρεσε την εξωτερική μεμβράνη της φλούδας. Σέρβιρε αν θέλεις με λίγο ακόμη λάδι και πάπρικα