Φτιάξτε τα πιο νόστικα και εύκολα πιτσάκια με αφράτη ζύμη και τυρί!
Το ιδανικό σνακ για την παραλία.
Υλικά για 20-24 τμχ.
2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες πάχους ½ εκ.
500 γρ σάλτσα ντομάτας
20 φέτες μοτσαρέλα ή προβολόνε
100 γρ. ντοματίνια κομμένα σε φετούλες
1 φλ. του τσαγιού σπανάκι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα τις ροδέλες μελιτζάνας, τις πασπαλίζουμε ελαφρά με αλάτι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15-20 λεπτά να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις ψημένες μελιτζάνες σε σχάρα που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Σε κάθε ροδέλα απλώνουμε 1 κ.σ. σάλτσα ντομάτας, βάζουμε μία φέτα τυρί και από πάνω λίγο ψιλοκομμένο σπανάκι και μερικές φετούλες ντοματίνια.
Πασπαλίζουμε όλα τα κομμάτι με λίγο πιπέρι και ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 5-6 λεπτά. (Χρειάζεται προσοχή γιατί καίγονται γρήγορα!).
Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά με χωριάτικο ψωμί.