Το Νο1 λαχανικό για λίγο πριν βγούμε στην παραλία

Δημοσιεύθηκε 6 Μαΐου, 2022

Η προσπάθεια απώλειας κοιλιακού λίπους δεν είναι ούτε εύκολη ούτε γρήγορη διαδικασία. Η απώλεια δε του σπλαχνικού λίπους, που είναι ο επιβλαβής τύπος λίπους που κάθεται γύρω από τα κοιλιακά μας όργανα, απαιτεί μια σταθερή αλλαγή στον τρόπο ζωής και στις διατροφικές συνήθειες. Για παράδειγμα, την ενσωμάτωση περισσότερων φυτικών ινών και πρωτεϊνών, τον περιορισμό της κατανάλωσης τρανς λιπαρών και πρόσθετης ζάχαρης και την τακτική άσκηση.

Εάν ο στόχος σου είναι να χάσεις λίπος από την κοιλιά, δεν υπάρχει καμία θαυματουργή τροφή που μπορεί να το κάνει αυτό. Είναι περισσότερο οι μικρές αλλαγές στη διατροφή και τη ρουτίνα άσκησης σου, που θα σε οδηγήσουν σε έναν υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής. Ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να το κάνεις αυτό είναι να ενσωματώσεις περισσότερα λαχανικά σε κάθε γεύμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και μέταλλα, τα οποία τα καθιστούν μία πολύ σημαντική τροφή για τη διατροφική σου ρουτίνα. Σύμφωνα μάλιστα, με τη διατροφολόγο Courtney D’Angelo, MS, RD, το καλύτερο λαχανικό για να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου για απώλεια βάρους και να μειώσεις το λίπος στην κοιλιά, είναι το σπανάκι!

«Το σπανάκι είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά, γεγονός που το καθιστά πολύ θρεπτικό και υγιεινό για το σώμα σας», λέει η D’Angelo. «Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, όλα εκ των οποίων έχουν συνδεθεί με τη συρρίκνωση του λίπους στην κοιλιά», εξηγεί.

Σύμφωνα με την D’Angelo, ένα από τα πράγματα που κάνει το σπανάκι ένα από τα καλύτερα λαχανικά για απώλεια βάρους και τη διατήρηση της συνολικής υγείας είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες.

«Επιπλέον, το σπανάκι είναι ένα λαχανικό με λίγες θερμίδες, αλλά και πολύ πλούσιο σε φυτικές ίνες. Η κατανάλωση φυτικών ινών σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι και αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής», λέει η D’Angelo. «Οι φυτικές ίνες βοηθούν επίσης στην πέψη και την απορρόφηση της τροφής, κάτι που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον μεταβολισμό σας υπό έλεγχο», προσθέτει.

Μαζί με την υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες, το σπανάκι είναι επίσης γεμάτο με πρωτεΐνη. Επίσης, είναι αξιοσημείωτο ότι για να πάρεις τη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα πρωτεΐνης, ορισμένοι συνιστούν να το τρώς μαγειρεμένο, καθώς ένα φλιτζάνι μαγειρεμένο σπανάκι ισούται με περίπου 5 γραμμάρια πρωτεΐνης και ένα φλιτζάνι ωμό σπανάκι με λιγότερο από ένα!

«Τέλος, το σπανάκι περιέχει επίσης πρωτεΐνη, η οποία σας βοηθά να μειώσετε το λίπος, να χτίσετε άπαχους μυς και να αισθάνεστε χορτάτοι, ακριβώς όπως οι φυτικές ίνες», λέει η D’Angelo. «Η εκπλήρωση των πρωτεϊνικών σας στόχων για την ημέρα είναι πολύ σημαντική για τη συρρίκνωση του κοιλιακού λίπους και το σπανάκι σας βοηθά να τους φτάσετε».

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram