Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Μακαρονάδα Ναπολιτάνα

Δημοσιεύθηκε 31 Μαρτίου, 2022

Υλικά
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. γεμάτη πελτέ ντομάτας
50 γρ. κρασί λευκό
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 λίτρο νερό
500 γρ. σπαγγέτι, Νο6
1 κύβο λαχανικών
1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο
Για το σερβίρισμα
βασιλικό
πιπέρι
ελαιόλαδο
παρμεζάνα

Εκτέλεση
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
Βάζουμε στην κατσαρόλα και το θυμάρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά για να καραμελώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε επιπλέον 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, την ντομάτα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό, τα σπαγγέτι, τον κύβο και καλύπτουμε με το καπάκι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κάθε 2 λεπτά ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο.
Σερβίρουμε με βασιλικό, πιπέρι, ελαιόλαδο και παρμεζάνα.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram