Τρεις ιδέες για να τον επαναφέρεις τον χαμένο σου αυθορμητισμό

Δημοσιεύθηκε 30 Μαρτίου, 2023

Αλήθεια, πόσο καιρό έχεις να αυτοσχεδιάσεις αυθόρμητα; Πότε ήταν η τελευταία φορά που επισκέφτηκες ένα αγαπημένο πρόσωπο, χωρίς να του στείλεις μήνυμα στο Messenger πρώτα; Πότε είπες «ναι» σε ένα last minute ραντεβού για ούζο με την παρέα;

Κάπου ανάμεσα στα «πρέπει», τις υποχρεώσεις, τα meeting στο γραφείο και τα πηγαινέλα στην πόλη, φαίνεται πως χάσαμε εκείνο το στοιχείο του αυθορμητισμού, που μπορεί να κάνει μία συνηθισμένη Δευτέρα να μοιάζει με Σάββατο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν μπορείς να ταυτιστείς έστω και με κάτι από τα παραπάνω, τότε αυτό το κείμενο είναι για εσένα… και σε καλεί να αναδείξεις την πιο αυθόρμητη εκδοχή σου αυτήν την άνοιξη. Το πώς και το γιατί θα τα μάθεις αμέσως!

Ο αυθορμητισμός κάνει καλό στη ζωή και τη διάθεσή σου

Αν έψαχνες έναν λόγο για να γίνεις λίγο πιο αυθόρμητη, τώρα τον βρήκες. Διότι σύμφωνα με έρευνα, η πλειονότητα των ανθρώπων νιώθει πιο ευτυχισμένη, έπειτα από μία αυθόρμητη πράξη!

Εμείς, λοιπόν, θα συμπληρώσουμε ότι το να απολαμβάνεις κάποιες φορές τη ζωή σου χωρίς να την προγραμματίζεις, σου επιτρέπει να ζεις με βάση τα συναισθήματα και τα βαθύτερα «θέλω» σου, κάτι που ειλικρινά όλες και όλοι μας έχουμε ανάγκη, ειδικότερα στις μέρες μας.

Ένας οδηγός αυθορμητισμού για εσένα που θες να γίνεις λίγο πιο spontaneous

«Και πώς θα γίνω ξαφνικά πιο αυθόρμητη;», θα μας ρωτήσεις. Δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο πιστεύεις και τώρα, με τη Σαρακοστή να είναι εδώ, με το Πάσχα να πλησιάζει και έξω να έχει αρχίσει να «μυρίζει» ήδη καλοκαίρι, το να αυτοσχεδιάσεις μπορεί να σου βγει και πιο φυσικά. Ιδού, λοιπόν, τρεις ιδέες για να γίνεις πιο spontaneous!

#1 Να λες περισσότερα «ναι» και λιγότερα «όχι» στην παρέα

Νιώθεις κουρασμένη; Μετά το γραφείο θέλεις να καθαρίσεις το σπίτι; Πρέπει να στείλεις μερικά ακόμη email αφότου σχολάσεις; Ό,τι και αν σε περιορίζει, ξέχασέ το σήμερα που θα «πέσει» στην ομαδική συνομιλία στο Messenger η πρόταση για Ούζο Πλωμαρίου στο αγαπημένο σας spot στην Πλάκα. Ένα αυθόρμητο «ναι» μπορεί να γίνει η αφορμή για νέες, υπέροχες αναμνήσεις που θα θυμάσαι για πολύ καιρό και το σίγουρο είναι πως η ώρα του Ούζου, είναι η ώρα της παρέας και δεν θέλει άγχος, παρά μόνο ανεμελιά.

#2 Βρες αφορμές για να βάλεις στο πρόγραμμα πολλά «μικρά καλοκαίρια»

Αυτό το Σάββατο μην πας για shopping στο κέντρο της πόλης, όπως συνήθως. Αντιθέτως, πήγαινε σε ένα παραθαλάσσιο ταβερνάκι με την παρέα, οργάνωσε μία μονοήμερη εκδρομή, πήγαινε σε μία παραλία για πικ-νικ και μείνε εκεί από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ. Με λίγα λόγια, αξιοποίησε το γεγονός πως οι ηλιόλουστες μέρες είναι πλέον πιο πολλές και σε εμπνέουν να βγαίνεις έξω περισσότερο, ενώ παράλληλα σε βάζουν σε summer mode. Άλλωστε, από την άνοιξη και μετά, όλες μας ονειρευόμαστε δειλά-δειλά τις πρώτες βουτιές, τα νησιά, τις ανέμελες στιγμές με εμάς να απολαμβάνουμε δίπλα στο κύμα την αγαπημένη μας «τελετουργία» του ούζου.

#3 Αξιοποίησε στο έπακρο τα έθιμα και τις γιορτές της περιόδου

Ακόμη και αν δεν είσαι fan των γιορτών που υπάρχουν μέσα στο έτος, γνωρίζεις πως οι παραδόσεις και οι γιορτές του τόπου μας αποτελούν αφορμές που μας φέρνουν πιο κοντά και μας βγάζουν από τα συνηθισμένα. Από το έθιμο της Κυράς Σαρακοστής, μέχρι το μεσημεριανό ραντεβού για Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου στο χωριό. Αυτήν τη Σαρακοστή και το Πάσχα που πλησιάζει, αξιοποίησε τα έθιμα και τις αφορμές να φύγεις από την πόλη και δώσε ραντεβού για ηλιόλουστες και ανέμελες στιγμές με τους ανθρώπους που αγαπάς. Διότι για να γίνεις πιο αυθόρμητη, καλό είναι να είσαι έτοιμη να «σπάσεις» την καθιερωμένη ρουτίνα σου.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram