5 πράγματα που πρέπει πάντα να κρατάτε κρυφά

Δημοσιεύθηκε 10 Μαΐου, 2021

Είναι προτιμότερο να κρατάτε κάποιες πληροφορίες για τον εαυτό σας κρυφές και να μην τις διαλαλείτε στους πάντες καθώς κάτι τέτοιο τις περισσότερες φορές αποφέρει αρνητικά αποτελέσματα.

Αυτά είναι τα 5 πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κρατάτε κρυφά από τους άλλους :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις ενδόμυχες σκέψεις σας

Σκέψεις σας για συγκεκριμένα ζητήματα είναι η προσωπική σας άποψη και δεν χρειάζεται να αποδείξετε κάτι σε κανέναν. Για παράδειγμα, η γνώμη σας για θέματα πνευματικότητας, όπως είναι η ζωή και ο θάνατος, μπορεί να προκαλέσει διάφορες αντικρουόμενες αντιδράσεις αν επιλέξετε να συζητήσετε γι’ αυτά. Μάθετε να κατανοείτε πως η γνώμη σας είναι η δική σας αντίληψη των πραγμάτων και όχι η αντικειμενική αλήθεια αλλιώς θα βρεθείτε πολλές φορές σε αρκετά δυσάρεστη θέση σε τέτοιες συζητήσεις.

Τις φιλανθρωπικές σας δράσεις

Μία χείρα βοηθείας προς τον συνάνθρωπο ή προς κάποια άλλη μορφή φιλανθρωπικής δράσης είναι μία εξαιρετική κίνηση και προσφέρει πολλά στην ανάπτυξη του ατόμου και της κοινωνίας γενικότερα και αξίζει πολύ παραπάνω όταν δεν αναζητάτε την αναγνώριση γι’ αυτή σας την καλοσυνάτη πράξη. Όταν προσπαθεί κάποιος να δημοσιοποιήσει τέτοιες πράξεις του, συχνά, στα μάτια της κοινωνίας μοιάζει να καυχιέται, επειδή, πολλοί είναι αυτοί που θα σκεφτούν ότι οι πραγματικές του προθέσεις είχαν να κάνουν τελικά με την αναζήτηση της δημοσιότητας. Είναι ηθικά φρόνιμο να παρέχουμε την βοήθεια μας σε αυτούς που τη χρειάζονται και να παραμένουμε ανώνυμοι.

Τους στόχους σας

Τα σχέδια σας πρέπει να τα κρατάτε επιμελώς προστατευμένα μέχρι να είστε σε θέση να τα υλοποιήσετε. Αν μιλάτε γι’ αυτά μπορεί κάποιος άλλος να κλέψει τις ιδέες σας και να πραγματοποιήσει αυτό που σκεφτόσασταν ακόμα καλύτερα και έτσι θα έρθετε αντιμέτωποι με αντιξοότητες και τροχοπέδες που δεν είχατε υπολογίζει πιο πριν. Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα καταλήξετε αποθαρρυμένοι και μετανιωμένοι που μιλήσατε για τα σχέδια σας στον καθένα.

Τον τρόπο ζωής σας

Συγκεκριμένες λεπτομέρειες της ζωής σας, όπως είναι η εpωτική, η θρησκευτική, το πως ξεπεράσατε μία κακή συνήθεια κλπ., δεν αφορούν όλον τον κόσμο. Δεν αξίζει να ξετυλίξετε τον εσωτερικό σας κόσμο σε όλους. Το να περιμένετε να σας εκτιμήσει ο οποιοσδήποτε δεν είναι απαραίτητο.

Τα άπλυτα της οικογενείας σας

Είναι αύθαδες και ανόητο να βγάζετε στη φόρα τις διάφορες διαμάχες που υπάρχουν στην οικογένεια σας. Κάτι τέτοιο αφαιρεί αξία από το άτομο σας και γελοιοποιεί την οικογένεια σας καθώς τέτοιες ιστορίες συχνά καταλήγουν και σε αυτιά φίλων των ατόμων που εσείς τις εκμυστηρευτήκατε κάνοντας τα πράγματα χειρότερα. Τέτοια θέματα λύνονται καλύτερα μέσα στα όρια του σπιτιού σας συζητώντας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Κατά το γνωστό ρητό: τά εν οίκω μή εν δήμω.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram