Το απόλυτο hack για την πρόληψη του hangover

Δημοσιεύθηκε 18 Ιουνίου, 2023

Όσο σκληρά κι αν προσπαθούμε για την ευεξία μας, όλοι μπορεί να κάνουμε μερικές παρασπονδίες που σαμποτάρουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Για παράδειγμα, μπορεί να μην πεις όχι σε εκείνα τα έξτρα ποτήρια του αγαπημένου σου κρασιού, κι ας ξέρεις πως με μαθηματική ακρίβεια το επόμενο πρωί θα ξυπνήσεις με hangover.

Αν αναρωτιέσαι τώρα, αν υπάρχει ένας αλάνθαστος τρόπος για να παρακάμψεις συμπτώματα, όπως ο δυνατός πονοκέφαλος, το αίσθημα εξάντλησης και η ξηροστομία, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η σωστή ενυδάτωση πριν την κατανάλωση αλκοόλ, μπορεί να είναι το «κλειδί» για την πρόληψη του hangover.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από περίπου 60% νερό και η υπερβολική πρόσληψη αλκοόλ, μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση. Είναι σημαντικό να θυμάσαι επίσης, ότι το αλκοόλ είναι διουρητικό. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αυξάνει την απέκκριση νερού από το σώμα. Η υπερβολική απώλεια νερού χωρίς την αναπλήρωσή του μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, η οποία μπορεί να επιδεινώσει το hangover.

Το να πίνεις νερό πριν απολαύσεις ένα κοκτέιλ, ένα ποτήρι κρασί ή οποιοδήποτε άλλο αλκοολούχο ποτό, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην πρόληψη του hangover. Αν και καμία έρευνα δεν υποστηρίζει την ιδέα ότι η κατανάλωση νερού πριν από την κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αποτρέψει τη μέθη, η κατανάλωση νερού μαζί με κάθε αλκοολούχο ποτό, μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να αναπληρώσει τα υγρά του. Κάτι που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε πιο ήπια συμπτώματα hangover.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram