ΥΛΙΚΑ
150 γρ. αλεύρι σκληρό
100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. λευκό κρασί
150 γρ. καρότο, τριμμένο
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-8 λεπτά, μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 20 γρ. και τα πλάθουμε με τα χέρια μας σε μπαστουνάκια των 20 εκ.
Τοποθετούμε τα κριτσίνια στο ταψί, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
Σερβίρουμε τα κριτσίνια με τα συνοδευτικά της αρεσκείας μας.
Πηγή: akispetretzikis.com