Δες απλούς τρόπους για να μυρίζει το σπίτι σου υπέροχα

Δημοσιεύθηκε 16 Απριλίου, 2024

Οι κινήσεις που θα κάνουν αισθητή διαφορά στη μυρωδιά του χώρου σου.

Η όσφρηση είναι με διαφορά πιο ισχυρή αίσθηση των ανθρώπων και μας πληροφορεί για πολλά, διαφορετικά πράγματα. Κακά τα ψέματα, μια ελκυστική μυρωδιά «ταξιδεύει» τις αισθήσεις, μας χαλαρώνει και μας ηρεμεί. Όσον αφορά τα σπίτια μας, καθεμία από εμάς επιθυμεί να μυρίζει ο χώρος μας όμορφα αφού αυτό αποτελεί την no1 ένδειξη καθαριότητας..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ταξίδι των αισθήσεων

Το µυστικό για να μυρίζει πάντοτε το σπίτι μας όµορφα δεν είναι απλώς το να ψεκάσουµε αρωματικό spray ή να τοποθετήσουμε αρωματικά κεριά και ξυλάκια. Το µαγείρεµα και η καθηµερινότητα δημιουργούν συχνά δυσάρεστες οσμές (σκουπίδια, βράσιμο τροφών κ.ά) με αποτέλεσμα να αναδύονται άσχημες και ενοχλητικές µυρωδιές. Ας δούμε όλους τους τρόπους με τους οποίους θα απαλλαγείς εύκολα μια για πάντα.

1) Αρωματικά κεριά

Θα τα βρεις στα σούπερ μάρκετ, σε καταστήματα με είδη σπιτιού και σε πολλά ακόμη πολυκαταστήματα. Διατίθενται σε διάφορες επιλογές χρώματος αλλά και αρώματος (βανίλια, λεβάντα, καραμέλα, σοκολάτα, κ.ά) ώστε να επιλέξεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο.

2) DIY αρωματικό χώρου

Αν θέλεις να μυρίζει όλο το σπίτι φρεσκάδα δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Βάλε σε ένα μπουκάλι με σπρέι ίσα ποσότητα νερού με ελάχιστο συμπυκνωμένο μαλακτικό ρούχων και ψέκασε όλες τις υφασμάτινες επιφάνειες. Καναπές, κουρτίνες, μαξιλαράκια και χαλιά θα αναδύουν ένα ευχάριστο άρωμα μέσα στο χώρο.

3) Πες αντίο στο βρώμικο νερό της σφουγγαρίστρας

Βάλε στο κουβά σου ζεστό νερό, ρίξε μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια (θα τα βρεις στην αγορά) και σφουγγάρισε με αυτό. Μην προσθέσεις άλλο καθαριστικό (χλωρίνη, υγρό πατώματος κ.ά) διότι θα μπερδευτούν οι μυρωδιές και δεν θα είναι ευχάριστο το αποτέλεσμα.

4) Καθαρό ψυγείο

Το ψυγείο είναι το μέρος όπου μαζεύονται διάφορες οσμές, μούχλα και βρωμιές. Φρόντισε να καθαρίζεις συχνά το ψυγείο σου με ειδικό καθαριστικό υγρό και ψέξασέ το με ένα σπρέι από ζεστό νερό και λεμόνι.

5) Αν ο κάδος σκουπιδίων μυρίζει έντονα...

Δεν υπάρχει λόγος να σκας! Βγάλε τα σκουπίδια από τον κάδο, ψέκασε το κουβαδάκι με λίγο καθαριστικό τζαμιών και πέρασε το ξανά με ένα στεγνό πανάκι. Βάλε νέο σακουλάκι και ρίξε λίγη μαγειρική σόδα. Οι δυσάρεστες οσμές θα εξαφανιστούν στο λεπτό.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram