Τι αποκαλύπτει η θέση των χεριών μας για τον χαρακτήρα μας!

Δημοσιεύθηκε 16 Νοεμβρίου, 2023

Η γλώσσα του σώματος είναι ολόκληρη τέχνη και αποκαλύπτει για την προσωπικότητά μας περισσότερα και από τα λεκτικά σήματα. Σύμφωνα με το Science Of People, όταν μιλάμε με κάποιον, μπορούμε να καταλάβουμε περισσότερα για όσα θέλει να μας μεταφέρει εκείνη τη στιγμή, κοιτάζοντας τη στάση του σώματός του και τις χειρονομίες που κάνει υποσυνείδητα.

Όπως η λεκτική επικοινωνία, έτσι και η μη λεκτική θέλει προσοχή και παρατήρηση. Τα χέρια σύμφωνα με τους ειδικούς, αποκαλύπτουν πολλά γιατί είναι ένα από τα πιο εκφραστικά σημεία επάνω μας, σύμφωνα με το Well+Good. Η τοποθέτηση και οι κινήσεις των χεριών μαρτυρούν πολλά για την ψυχική κατάσταση ενός ατόμου αλλά και για τις σκέψεις που κάνει στα πλαίσια μιας συζήτησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν κάποιος κουνάει πολύ τα χέρια του ή κάνει νευρικές κινήσεις, αυτό σημαίνει ότι έχει άγχος και νιώθει άβολα. Όταν σφίγγει τις γροθιές του, αυτό υποδηλώνει ότι δεν είναι ευχαριστημένος από μια κατάσταση ή από τη συζήτηση που έχετε. Επίσης, η συγκεκριμένη στάση δείχνει ότι το άτομο νιώθει ότι βρίσκεται σε απειλή, σύμφωνα με το CNBC.

Όταν κάποιος σταυρώνει τα δάχτυλά του, αυτό σημαίνει ότι έχει πολλή αυτοπεποίθηση και τραβά την προσοχή που θέλει από τον συνομιλητή του. Όταν τα τοποθετεί στο στήθος του, δίνει την εντύπωση ότι είναι προβληματισμένος με κάτι ενώ αν έχει τεντωμένες παλάμες, σημαίνει ότι είναι πολύ ανοιχτός και εξωστρεφής.

Τέλος, σύμφωνα με το Psych Mechanics, όταν κάποιος βάζει τα χέρια στους γοφούς του, αυτό σημαίνει ότι είναι θυμωμένος και δεν νιώθει καθόλου καλά από την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί από τη συζήτησή σας.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram