Τι συμβαίνει, τελικά, στον ανδρικό εγκέφαλο όταν ερωτεύεται

Δημοσιεύθηκε 26 Μαρτίου, 2021

Ο έρωτας είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα και όχι μόνο για τους προφανείς λόγους.

Μελέτες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα έχουν δείξει ότι υπάρχουν αλλαγές και στον εγκέφαλο, όπως είναι η έκκριση της ντοπαμίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό που θα σε εντυπωσιάσει είναι ότι οι γυναίκες νιώθουν πιο έντονα την αγάπη και τον έρωτα αμέσως μετά το σεξ, ενώ τα πράγματα διαφέρουν για τον ανδρικό εγκέφαλο. Αν συνυπολογίσουμε και τα κοινωνικά στερεότυπα, που δυστυχώς καλά κρατούν, τότε έχουμε σημαντικές αλλαγές όταν υπάρχει έρωτας.


Δεν παίζει το μάτι του

Θα μου πεις ότι αυτό είναι θέμα ανθρώπου, αλλά αποδεικνύεται ότι στους άντρες, η ωκυτοκίνη που απελευθερώνεται από τον ανδρικό εγκέφαλο, τους κάνει πιο focused σε εσένα. Βλέπουν τη νέα τους σύντροφο ως την πιο επιθυμητή και γοητευτική γυναίκα του πλανήτη. Μην μας ρωτήσεις για πόσο. Δεν ξέρουμε.

Ο εγκέφαλος προβλέπει τη διάρκεια της σχέσης

Τελικά, ίσως και να ξέρουμε. Έρευνες έχουν δείξει ότι ένα εγκεφαλογράφημα στην αρχή της σχέσης, είναι σε θέση να προβλέψει και τη διάρκειά της. Μπορεί η χημεία του εγκεφάλου να μεταβάλλεται με τα χρόνια, αλλά όσοι έχουν δραστήριες τις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την ανταμοιβή, παραμένουν τρελά ερωτευμένοι για δεκαετίες. Υπάρχει ελπίδα.

Κόβει τις κακές συνήθειες

Σε κάποιους άντρες, μία νέα σχέση μπορεί να έχει μεγαλύτερη επίδραση από τον κλασικό έρωτα. Αρκετοί έχουν κόψει το κάπνισμα ή ουσίες που προκαλούν εθισμό.

Κάνει και κανένα συμβιβασμό

Αν και όλοι δυσκολευόμαστε να κάνουμε ένα βήμα πίσω στον έρωτα, ένας άντρας βάζει πρώτες τις ανάγκες της συντρόφου του, εάν νιώσει ερωτευμένος. Θέλει να την κάνει να νιώθει ασφαλής και το χρωστάμε στον ανδρικό εγκέφαλο του.

Μειώνεται ο πόνος

Αυτό είναι κάτι που μάλλον αφορά και τα δύο φύλα. Ο νευροεπιστήμονας Δρ. Jarred Younger επισημαίνει ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες νιώθουν μειωμένο πόνο έως και 50% όταν είναι ερωτευμένοι. Τα μηνύματα του πόνου δεν προλαβαίνουν να φτάσουν στον εγκέφαλο. Τελικά όντως ο έρωτας γιατρεύει.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram