Κλαις για πρώην σου; Βοηθάει να χάσεις βάρος.

Δημοσιεύθηκε 13 Ιανουαρίου, 2024

Μπορεί μέχρι πρότινος να έψαχνες διάφορους τρόπους να απασχολήσεις το μυαλό σου κατά τη διάρκεια ενός χωρισμού, προκειμένου να σταματήσεις να τον/την σκέφτεσαι και να κλαις με τις ώρες, ωστόσο μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτείς.

Το κλάμα δεν είναι και τόσο μεγάλος εχθρός απ’ ό,τι φαίνεται, μιας και δεν ξελαφρώνει μόνο την ψυχούλα σου, αλλά και το σώμα σου. Με άλλα λόγια, σε βοηθάει να χάσεις βάρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι ήρθε η ώρα να αντικαταστήσεις διατροφές και γυμναστήρια με το μπήξιμο στο κλάμα, αλλά την επόμενη φορά που θα νιώσεις το κύμα δακρύων να πλησιάζει, άστο να χτυπήσει στεριά. Έτσι κι αλλιώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα επιτηδευμένα δάκρυα, εκείνα που δεν προκαλούνται από συναισθήματα δηλαδή, δεν έχουν τα ίδια αποτελέσματα.

Όπως και να ‘χει πάντως, την εξήγηση σε όλα τα παραπάνω, δίνει η ορμόνη που παράγει ο οργανισμός για την καταπολέμηση του άγχους, η κορτιζόλη.

Το πρόβλημα που υπάρχει στις μέρες μας, είναι ότι ο κόσμος πλέον δεν παλεύει/κουράζεται σωματικά για την επιβίωσή του, αλλά προτιμά να κάθεται και να πνίγεται στο θυμό και την απογοήτευσή του. Ως αποτέλεσμα αυτού, το σώμα μας πιστεύει ότι έχουμε κάψει θερμίδες ώστε να αντιμετωπίσουμε το στρες κι ότι χρειάζεται να τις αναπληρώσουμε. Κάπως έτσι, οδηγούμαστε στα πατατάκια, τις σοκολάτες κι άλλες τέτοιες ανθυγιεινές συνήθειες που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους.

Επιστήμονες λοιπόν, έχουν ανακαλύψει ότι τα δάκρυα περιέχουν ορμόνες που αυξάνουν τα επίπεδα της κορτιζόλης και οι οποίες παράγονται όταν βρισκόμαστε υπό μεγάλη πίεση. Εάν δεν καταπιέζουμε τα συναισθήματά μας και αφήνουμε τον εαυτό μας να ξεσπάει σε κλάματα όταν το έχει ανάγκη, οι ορμόνες αυτές απελευθερώνονται και τα επίπεδα της κορτιζόλης μειώνονται.Έτσι λοιπόν, το σώμα μας καταλαβαίνει ότι δε χρειάζεται να ανακτήσουμε βάρος, καθώς η αγχώδης κατάσταση έχει λάβει τέλος.

Σκοπός λοιπόν, είναι να αποβάλλεις την κορτιζόλη από τον οργανισμό σου κι όχι να την «πνίγεις» μέσα σου!

Επίσης, οι επιστήμονες θεωρούν την καταλληλότερη ώρα για να βγάλεις προς τα έξω τα συναισθήματά σου κάπου στις 7-10 μ.μ.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να σου μείνει, είναι πως είτε ξημερώματα είναι έξω, είτε άγρια νύχτα, εφόσον νιώσεις την ανάγκη να ρίξεις ένα κλάμα, τότε κάν’ το!Πλησιάζει και καλοκαιράκι, μην ξεχνάμε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram