Τι έγινε σαν σήμερα -3/7- ανά τον κόσμο!

Δημοσιεύθηκε 4 Ιουλίου, 2023

Όσα έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

1884: Εγκαινιάζεται ατύπως στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ο δείκτης Dow Jones, ο οποίος παίρνει το όνομά του από τους δύο δημοσιογράφους που τον δημιούργησαν, τον Τσαρλς Ντάου και τον Έντουαρντ Τζόουνς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1908: O Ιταλός αρχαιολόγος, Λουίτζι Περνιέρ, ανακαλύπτει τον «Δίσκο της Φαιστού» στο υπόγειο του δωματίου XL-101 του Μινωικού παλατιού της Φαιστού, κοντά στην Αγία Τριάδα, στη νότια Κρήτη.

1921: Ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει το ύψωμα Τσαούς Τσιφλίκ ενώ οι Τούρκοι υποχωρούν προ το Δορύλαιο.

1933: Οι ναζί αρχίζουν να διώχνουν τους Εβραίους από τις δημόσιες υπηρεσίες της Γερμανίας.

1943: Οι Γερμανοί εκτελούν στη Θεσσαλονίκη 50 Έλληνες πατριώτες.

1960: Η εφημερίδα «Το Βήμα» ανακοινώνει ότι καταργεί την υπογεγραμμένη και τη βαρεία.

1960: Ο Μάνος Χατζιδάκις κερδίζει το πρώτο βραβείο του Φεστιβάλ Ελαφρού Τραγουδιού του ΕΙΡ με το τραγούδι «Κυπαρισσάκι», το οποίο ερμηνεύει η Νάνα Μούσχουρη.

1964: Πρωτοφανή επεισόδια διαδραματίζονται στη Βουλή από 300 περίπου οπαδούς του υποστηριζόμενου από την ΕΡΕ υποψήφιου δημάρχου Αθηνών, Γεώργιου Πλυτά. Οι μαινόμενοι πρωταγωνιστές των επεισοδίων με επικεφαλής τον γνωστό λογοτέχνη Ρένο Αποστολίδη φτάνουν μέχρι την αίθουσα συνεδριάσεων, κραυγάζοντας συνθήματα υπέρ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και κατά του Γεωργίου Παπανδρέου και ξυλοκοπούν βουλευτές υπό τα απαθή βλέμματα των αστυνομικών.

2006: Τραγικό δυστύχημα στο μετρό της Βαλένθια με 43 νεκρούς.

2021: Δικαστήριο της Αγίας Έδρας απαγγέλλει κατηγορίες σε δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων ο καρδινάλιος Giovanni Angelo Becciu, για υπεξαίρεση, ξέπλυμα χρήματος, απάτη, εκβιασμό και κατάχρηση εξουσίας. Ο Πάπας Φραγκίσκος ενέκρινε προσωπικά τις κατηγορίες.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram