Σασμός: Τραγωδία στο φινάλε! Τροχαίο για τη Βασιλική

Δημοσιεύθηκε 7 Ιουλίου, 2023

Ο Σταύρος επιστρέφει στην Κρήτη και ανακοινώνει στον Αστέρη και στην Αργυρώ πως συναινεί στο να αλλάξει επίθετο ο Πετράκης. Η εξέλιξη αυτή ενθουσιάζει το ζευγάρι, που ετοιμάζει τον γάμο του, με την Καλλιόπη να βασανίζεται από ένα κακό προαίσθημα. Από την άλλη, ο Νικηφόρος αποφασίζει να εκδικηθεί τον Μαθιό για τον θάνατο του Στεφανή, με τις συνέπειες να είναι ολέθριες για όλους…

Η Καλλιόπη λέει στον Μαθιό ότι η Αστυνομία υποψιάζεται τον Φαρμάκη για τον φόνο του Στεφανή, την ώρα που η Βασιλική βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Έχοντας συνειδητοποιήσει πως η καπετάνισσα γνώριζε όλον αυτόν τον καιρό το έγκλημα που είχε διαπράξει ο γιος της, δεν μπορεί να ηρεμήσει. Σαν να μη φτάνει αυτό, οι τύψεις που έχει για τη Νάντια τη βασανίζουν όλο και περισσότερο. Το μόνο που θέλει είναι να βρει την κοπέλα και να της αποκαλύψει πως ο πατέρας της είναι ο Στεφανής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για αυτόν τον λόγο ζητάει από τον Αντώνη να τη βοηθήσει, όμως τελικά τη λύση τής τη δίνει η Στέλλα. Η τελευταία προτείνει στη Βασιλική να προσλάβει ντετέκτιβ, καθώς μόνο έτσι θα βρει τη Νάντια άμεσα.

Παράλληλα, ο Λευτέρης πιέζει την Ντίνα να του πει αν ο Βαγγέλης έχει σχέση με τον φόνο του Ξαξίρη και η νεαρή αστυνομικός αποφασίζει να εντείνει τις έρευνές της. Την ίδια στιγμή, η Μαρίνα σκέφτεται να γυρίσει στο σπίτι για να μην είναι η γιαγιά μόνη της, ενώ ο Δημήτρης ζητάει από τον Παύλο να κάνουν μια προσπάθεια συμφιλίωσης με τον Ευθύμη. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Καλλιόπη ακούει τον παπά και τον Αστέρη να μιλούν για τον επικείμενο γάμο του με την Αργυρώ και δεν ξέρει πώς να αντιδράσει. Από την άλλη, ο Μαθιός συναντιέται με τον Μανόλη για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση…

Η άφιξη που αναστατώνει την Αργυρώ και τον Αστέρη

Ο Αντώνης αποτρέπει τη Θοδώρα από το να πει στη Μαρίνα την αλήθεια για τον θάνατο του Πέτρου. Κι αυτό γιατί θεωρεί ότι η γυναίκα του δεν θα αντέξει να μάθει κάτι τέτοιο. Συγχρόνως, ο Ευθύμης αρχίζει να χάνει την υπομονή του με τον Βαγγέλη, ο κλοιός γύρω από το πρόσωπο του οποίου στενεύει όλο και περισσότερο για τον φόνο του Στέλιου. Η Ντίνα είναι αποφασισμένη να λύσει το μυστήριο της συγκεκριμένης υπόθεσης, καθώς είναι πλέον πεπεισμένη πως ο Βαγγέλης είναι ένοχος.

Η μέρα του μνημόσυνου του Στεφανή πλησιάζει και η Βασιλική προσλαμβάνει τελικά τον ντετέκτιβ για να εντοπίσει τη Νάντια. Παράλληλα, διάφορες αναμνήσεις από το παρελθόν πνίγουν τη Στέλλα, η οποία μαθαίνει μια είδηση που την αφήνει άφωνη. Κι ενώ ο Παύλος και η Αιμιλία έρχονται όλο και πιο κοντά, αφήνοντας πίσω τους τα όσα έχουν συμβεί, η Αργυρώ και ο Αστέρης κάνουν σχέδια για το μέλλον τους, περιμένοντας πώς και πώς τη στιγμή που θα ανταλλάξουν όρκους παντοτινής αγάπης.

Έχοντας δει τη ζωή τους να περνάει από σαράντα κύματα, πλέον αισθάνονται πως τα δύσκολα για εκείνους έχουν τελειώσει. Τα δεδομένα, ωστόσο, ανατρέπονται, όταν πληροφορούνται πως ο Σταύρος επέστρεψε στην Κρήτη. Τα νέα της άφιξής του τους προκαλούν μεγάλη αναστάτωση και τρέμουν στην ιδέα πως έχει έρθει για να διεκδικήσει την κηδεμονία του Πετράκη.

sasmos

Το κακό προαίσθημα που βασανίζει την Καλλιόπη

Ο Σταύρος ζητάει από την Αργυρώ και τον Αστέρη να συναντηθούν και τους ανακοινώνει πως είναι έτοιμος να υπογράψει όλα τα απαραίτητα χαρτιά προκειμένου ο Πετράκης να γίνει και επίσημα ένας Σταματάκης. Τα λόγια αυτά εκτοξεύουν τόσο την Αργυρώ όσο και τον Αστέρη στον έβδομο ουρανό, αφού συνειδητοποιούν πως πλέον μπορούν άμεσα να παντρευτούν.

Η Αργυρώ, μάλιστα, αποφασίζει και την ημέρα που θα μετακομίσει στην Καλλιόπη, η οποία βλέπει στη στοχοποίηση του Φαρμάκη τη λύση για τον Μαθιό. Κι ενώ η Βασιλική σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Αγριμάκη, η Αργυρώ ετοιμάζεται για τη μετακόμιση στο σπίτι της καπετάνισσας.

Η τελευταία, όμως, δεν είναι χαρούμενη με αυτή την εξέλιξη κι ένα κακό προαίσθημα τη βασανίζει. Η Καλλιόπη έχει δει στον ύπνο της τη γριά Σταματάκαινα να της λέει πως αν η Αργυρώ και ο Αστέρης παντρευτούν, ο γιος και ο εγγονός της θα πεθάνουν και είναι σε πανικό. Από την άλλη, η Ντίνα πλησιάζει όλο και περισσότερο τον Βαγγέλη, την ώρα που εκείνος διώχνει κάθε δισταγμό από το μυαλό του και αποφασίζει να δείξει την πίστη του στον Ευθύμη, βγάζοντας οριστικά τον Γαλετάκη από τη μέση.

Ο Σταύρος, έχοντας αντιληφθεί πως κάτι βασανίζει τον αδελφό του, δεν σταματά να αγωνιά για εκείνον, όμως δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να τον βοηθήσει.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram