Διπλός καθαρισμός: Γιατί πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας 2 φορές;

Δημοσιεύθηκε 19 Ιανουαρίου, 2022

Η skincare ρουτίνα είναι μια καθημερινή ιεροτελεστία η οποία θα καθαρίσει την επιδερμίδα σας, θα την ενυδατώσει σε βάθος και θα δημιουργήσει μια ισορροπία ώστε να αποφευχθούν τυχόν breakouts

Ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω σε αυτήν την ιεροτελεστία και αν μέχρι τώρα δεν δίνατε βάση σε αυτό το βήμα, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτα από όλα, πρέπει να επιλέξετε προϊόντα καθαρισμού και ντεμακιγιάζ σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδα σας. Τα μαντηλάκια καθαρισμού μιας χρήσης είναι καλά και πρακτικά για το ταξιδιωτικό νεσεσέρ σας ή για ένα βράδυ που ξενυχτήσατε και δεν έχετε κουράγιο για ντεμακιγιάζ. Μην το παρακάνετε με τη χρήση τους γιατί όπως επισημαίνουν και οι experts, αφυδατώνουν την επιδερμίδα.

O διπλός καθαρισμός είναι μία τάση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στο skincare και αν δεν την έχετε δοκιμάσει απλά κάντε το καθώς θα δείτε μεγάλη διαφορά στο δέρμα σας!

Ξεκινάτε την διαδικασία με το ντεμακιγιάζ με νερό micellaire ή καθαριστικό με ελαιώδη βάση. Το νερό micellaire θα αφαιρέσει το μακιγιάζ αλλά και τους ρύπους με ήπιο τρόπο, αφήνοντας τα φυσικά έλαια στην επιδερμίδα.

Όταν λοιπόν έχετε αφαιρέσει το μακιγιάζ και τους υπόλοιπους ρύπους, σειρά έχει ο παραδοσιακός καθαρισμός με ένα καθαριστικό και νερό. Αυτό που κάνει τη διαφορά σε αυτά τα 2 βήματα είναι ότι δέρμα σας έχει ήδη καθαρίσει στο μεγαλύτερο μέρος του.

Tip: Μην ξεχνάτε το λαιμό, τους λοβούς των αυτιών και το πηγούνι.

Όταν το προϊόν είναι αφρώδες, χρειάζεται να ξεπλύνετε με νερό. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό.
Προσπαθήστε να μην κοιμάστε ποτέ με το make up.
Για να αποφύγετε τις αλλεργίες, για το ντεμακιγιάζ των ματιών σας θα χρησιμοποιήσετε μόνο ειδικά προϊόντα.
Προσοχή, η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι ευαίσθητη και θέλει απαλή μεταχείριση

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram