Έχουν αρχίσει να ασπρίζουν τα μαλλιά σου; Ο τρόπος να το αντιστρέψεις

Δημοσιεύθηκε 17 Ιουλίου, 2021

Όλο και περισσότερες γυναίκες φαίνεται πως συμφιλιώνονται με τα γκρίζα και λευκά μαλλιά τους, ακόμα και εκείνες που εκτίθενται στα φώτα της δημοσιότητας, αν κρίνουμε από τις πρόσφατες εμφανίσεις των επώνυμων στις Κάννες.

Όμως αν κάποιος μας έλεγε ότι μπορούμε να αποκτήσουμε ξανά το φυσικό μας χρώμα μαλλιών, να αντιστρέψουμε τη διαδικασία ασπρίσματος της τρίχας, με φυσικό τρόπο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό ισχυρίζεται τώρα μια ομάδα ερευνητών στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, στην πρώτη μελέτη του είδους της. Οι ειδικοί αρχικά αναγνώρισαν 323 πρωτεΐνες που καθορίζουν το χρώμα μίας τρίχας σε όλη τη διάρκεια της ζωής της. Στη συνέχεια παρατήρησαν πώς αυτό επηρεάζεται από το στρες. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν: Το στρες, πράγματι, ασπρίζει τα μαλλιά, αλλά μπορεί να συμβεί και το αντίστροφο.

Δηλαδή, σε μια χαλαρή περίοδο, όπως αυτή των διακοπών, να ξαναβρούμε σε κάποιο βαθμό το φυσικό μας χρώμα. «Ένας εθελοντής αρκούσε να κάνει ένα ταξίδι δύο εβδομάδων για να επανέλθουν, εκπληκτικά, κάποιες τρίχες των μαλλιών του στο φυσικό τους χρώμα» σχολίασε η επικεφαλής της μελέτης Ayelet Rosenberg.

Πώς αντιστρέφεται όμως το άσπρισμα της τρίχας; Σε κυτταρικό επίπεδο, αναλαμβάνουν δράση τα βλαστοκύτταρα, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν οποιοδήποτε είδος κυττάρων και που ήδη χρησιμοποιούνται σε όλο και περισσότερες ιατρικές θεραπείες. Μέχρι τώρα όμως δεν γνωρίζαμε καν ότι μπορούν να ξαναδώσουν χρώμα στις λευκές και γκρίζες τρίχες, πόσο μάλλον να τα χρησιμοποιήσουμε έτσι ώστε να ξαναδώσουμε στα μαλλιά μας το χαμένο χρώμα.

Αν όμως τα καταφέρουμε, μπορεί μια μέρα οι βαφές να παραχωρήσουν τη θέση τους σε κυτταρικές θεραπείες. Ή τουλάχιστον μπορεί να χρησιμοποιούμε τις λευκές τρίχες που φύτρωσαν πρόσφατα στο κεφάλι μας ως μια απόδειξη, για τον προϊστάμενό μας στο γραφείο, ότι χρειαζόμαστε επειγόντως διακοπές.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram