Βιβλία που θα σου κρατήσουν συντροφιά στην καραντίνα!

Δημοσιεύθηκε 17 Νοεμβρίου, 2020

Η καραντίνα είναι μια δύσκολη περίοδος για τους περισσότερους. Διάθεση πολλή δεν υπάρχει, σκέψεις διάφορες μας κατακλύζουν και η ψυχολογία μας τείνει να «πέφτει» αντί να «ανεβαίνει».

Κάπου, εδώ, έρχομαι να σας πω ότι η πιο καλή συντροφιά σε καταστάσεις δύσκολες όπως αυτές ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα ωραίο βιβλίο. Ανέκαθεν αυτά, μας γέμιζαν έμπνευση, άνοιγαν τους πνευματικούς μας ορίζοντες και έφτιαχναν κατά πολύ την αυτοπεποίθηση μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ υπάρχει μια λίστα που ίσως βοηθήσει πολλούς από εσάς να ξεκινήσουν το διάβασμα.

Η φάρμα των ζώων’ – George Orwell

Η περίφημη αλληγορία του Όργουελ, κριτική του ολοκληρωτισμού και ειδικά του σταλινικού φαινομένου, που διαβάστηκε και άσκησε επιρροή όσο λίγα βιβλία. Η επανάσταση των ζώων μιας φάρμας, η ανατροπή της τυραννίας του ανθρώπου και η πορεία της νέας εξουσίας προς τον αυταρχισμό.

Η “Φάρμα των Ζώων” είναι το προτελευταίο βιβλίο του Όργουελ το οποίο τον έκανε και γνωστό παγκοσμίως. Προπαγάνδα, ασυδοσία, έλλειψη ελευθερίας είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό. Μια ξεκάθαρη σάτιρα του σταλινικού καθεστώτος όπως και κάθε μορφής ολοκληρωτισμού.

Περηφάνια και Προκατάληψη - Τζέιν Όστεν

Μια “κωμωδία ηθών” μεταξύ των τάξεων της κοινωνίας όπως έχει χαρακτηριστεί, το βιβλίο αυτό είναι πολυεπίπεδο και ο καθένας που θα το διαβάσει μπορεί να δώσει και διαφορετική ερμηνεία. Ταξιδεύουμε στην Αγγλία του 18-19ου αιώνα και βλέπουμε πως εκτυλίσσεται η μοίρα μιας γυναίκας εκείνη την περίοδο, μιας και οι γυναίκες δεν επιτρεπόταν να έχουν δική τους κρίση.

Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι - Λουι Ντε Μπερνιέρ

Διαδραματίζεται στη Κεφαλλονιά την περίοδο του 1940, όπου καταλαμβάνεται από τους Ιταλούς. Η Πελαγία είναι αρραβωνιασμένη με έναν ψαρά, ο οποίος συμμετέχει στην Αντίσταση. Παράλληλα εμφανίζεται ο λοχαγός Κορέλι, ένα πολιτισμένος άνθρωπος με αγάπη για την μουσική και όχι τον πόλεμο και η Πελαγία νιώθει την έλξη.

Μπορεί να γεννηθεί και να αντέξει ο έρωτας μέσα σε έναν πόλεμο και τα σημάδια που αφήνει στις ψυχές των ανθρώπων έπειτα; Μπορούν οι άνθρωποι να ξεπεράσουν οποιαδήποτε φυλετική διαφορά και να συμβιώσουν στον ίδιο τόπο;

Ο υπέροχος Γκάτσμπυ - F.A Fitzgerald 

Μια ιστορία που έγινε παγκοσμίως γνωστή από την ταινία και την ερμηνεία ως κ. Γκάτσμπυ από τον Ντι Κάπριο. Ο πρωταγωνιστής είναι ένας άνθρωπος μυστήριο, χωρίς ρίζες, χωρίς συγκεκριμένο επάγγελμα και χωρίς ευδιάκριτη ταυτότητα. Ποιος είναι αυτός ο Γκάτσμπυ; Τι δουλειά κάνει και πως έχει αποκτήσει ό,τι έχει αποκτήσει. Ένα βιβλίο που θα σου δείξει πως η αριστοκρατία και η χλιδή χτίζει ψεύτικους έρωτες και ψευδαισθήσεις

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram