Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που προσέχουν τη διατροφή τους και απολαμβάνουν τον πρωινό τους καφέ χωρίς την προσθήκη ζάχαρης ή οποιουδήποτε άλλου συστατικού, είναι καιρός να αλλάξουμε την κοσμοθεωρία σου, αφού υπάρχει κάτι που αν το προσθέσεις στον καφέ σου, θα βελτιώσει τη διατροφική του αξία.
Τι είναι αυτό; Το αγαπημένο μας... κολλαγόνο! Ανακατεύοντας ένα scoop κολλαγόνου σε σκόνη στον καφέ σου, θα αυξήσεις αυτόματα τα οφέλη για την υγεία σου.
Αρχικά, για όσες δε γνωρίζουν, το κολλαγόνο είναι ένας τύπος πρωτεΐνης που βρίσκεται στο δέρμα, τα νύχια, τα μαλλιά και τα οστά μας. Η αναδυόμενη έρευνα επισημαίνει τη θετική επίδραση που έχει στην υγεία του εντέρου, των αρθρώσεων και στην επούλωση των τραυμάτων.
Το κολλαγόνο μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην επιβράδυνση της γήρανσης του δέρματος, αυξάνοντας την ελαστικότητα και βελτιώνοντας την εμφάνισή του.
Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές μάρκες, που η καθεμία αφορά σε διαφορετικούς τύπους κολλαγόνου και επομένως προσφέρει διαφορετικά οφέλη.
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που δείχνουν οι μελέτες είναι ότι η ποιότητα του συμπληρώματος έχει σημασία. Σύμφωνα με τους διαιτολόγους, καλό θα είναι να αναζητήσεις πηγές κολλαγόνου που τρέφονται με χόρτα ή βοσκοτόπια από μάρκες με ανώτερα ποιοτικά πρότυπα.
Σύμφωνα με τη διαιτολόγο και συγγραφέα Bonnie Taub-Dix, το ιδανικό είναι να προσθέσεις ένα ή δύο scoop κολλαγόνου στον καφέ σου.
Ωστόσο, ξεκίνα καλύτερα με μισό scoop ή μία κουταλιά της σούπας κολλαγόνου και δες αν σου αρέσει. Στον επόμενο καφέ σου, πειραματίσου προσθέτοντας ένα ολόκληρο scoop.