Υλικά
Έτοιμη ζύμη λεπτή (εκτός αν προτιμάτε να τη φτιάξετε μόνες σας)
400γρ σπανάκι ψιλοκομμένο
170γρ. τυρί κρέμα ( καλή επιλογή είναι και η φέτα)
1 μικρό κρεμμύδι
½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ ρίγανη
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ ή μοτσαρέλα
Για την επάλειψη
2 κουτ. βούτυρο
½ κ.γ. ψιλοκομμένο αλάτι, θυμάρι, ρίγανη
2 κουτ. βούτυρο
½ κ.γ. ψιλοκομμένο αλάτι, θυμάρι, ρίγανη
Πλένετε το σπανάκι, το σουρώνετε για να μην έχει υγρά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το μίξερ ή με το πιρούνι ( αλλά πολύ καλά) με το τυρί κρέμα ( ή τη φέτα) , προσθέτοντας σταδιακά το κρεμμύδι, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το τσίλι. Προσθέτετε την παρμεζάνα και το ½ φλιτζάνι από το τσένταρ ή την μοτσαρέλα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Απλώνετε τη μία ζύμη σε αντικολλητικό ταψί ή πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Βάζετε τη γέμιση και τη σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο. Με τη βοήθεια του εργαλείου της πίτσας, κόβετε το φύλλο σε μικρές λωρίδες ( κρατώντας το βασικό κορμό ανέπαφο) και τις στρίβετε ( σαν βίδες). Ψήνετε στους 190ο C για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το πάνω μέρος (πρέπει να ελέγχεται αν έχει ψηθεί και από την άλλη πλευρά). Λίγο πριν κλείσετε το φούρνο, αλείφετε με ένα πινέλο την επιφάνεια με λιωμένο βούτυρο και μυρωδικά.