70 γρ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
250 γρ. ρύζι γλασέ
150 γρ. λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 κιλό σπανάκι
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
Για το σερβίρισμα
1 λεμόνι
ελαιόλαδο
πιπέρι
ρίγανη
φέτα, προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε.
Ψιλοκόβουμε το άσπρο μέρος από τα κρεμμυδάκια και τα κοτσάνια από τον άνηθο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ του.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, ρίχνουμε τον ζωμό σε δόσεις και ανακατεύουμε συνεχώς, για 13-15 λεπτά μέχρι να βράσει το ρύζι και να γίνει al dente.
Βάζουμε το σπανάκι σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι.
Ανακατεύουμε και πιέζουμε δυνατά με τα χέρια μας για να πέσει ο όγκος και χάσει όλη την υγρασία του.
Μεταφέρουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα και βράζουμε για 3-4 λεπτά.
Αν δεν έχει μείνει υγρασία στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε 100 γρ. νερό και τον χυμό λεμονιού.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ψιλοκόβουμε τον υπόλοιπο άνηθο και το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, ελαιόλαδο, πιπέρι, ρίγανη και φέτα.