Για το εορταστικό τραπέζι!
Υλικά:
Ρόκα ή μαρούλι ( ή ανάμεικτη πράσινη σαλάτα)
Ένα στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες
1 κόκκινο ή πράσινο μήλο
1/2 φλιτζάνι ρόδι
1/2 φλιτζάνι τυρί gorgonzola
3/4 φλιτζάνι καρύδια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουτ. του γλυκού κανέλα
Dressing
1/2 φλιτζάνι απλό ελληνικό γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας καθαρό σιρόπι σφενδάμου
½ κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
1/4 φλιτζάνι.νερό
αλάτι
Εκτέλεση:
Πλένετε την πράσινη σαλάτα, τη στραγγίζετε, την κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και τη βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.Ψήστε στο γκριλ το κοτόπουλο ή σ’ ένα αντικολλητικό ταψί και κόψτε το μήλο σε κομμάτια (με ή χωρίς τη φλούδα) και αντίστοιχα το τυρί.
Τοποθετήστε τα καρύδια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτοντας τη ζάχαρη και την κανέλα. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τα καρύδια να κρυώσουν.
Αναμειγνύετε όλα τα υλικά μαζί – και το ρόδι -και προσθέτετε στο τέλος το dressing.