Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Κορμό Χριστουγέννων με παντεσπάνι σοκολάτας

Δημοσιεύθηκε 13 Δεκεμβρίου, 2023

ΥΛΙΚΑ: Για το παντεσπάνι: 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 6 αυγά χωρισμένα σε θερμοκρασία δωματίου, 110 γρ. Ζάχαρη, 125 γρ. σοκολάτα 60% λιωμένη, 25 γρ. Κακά, 1 πρέζα/ες αλάτι, Για τη γέμιση, 500 γρ. φρούτα του δάσους, 150 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο, 4 φρούτα (κόκκινα),2 κ.σ. λικέρ κρέμα Για τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα: 400 γρ. βούτυρο μαλακό, 200 γρ. σοκολάτα 60% περιεκτικότητα σε κακάο λιωμένη, 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη Για το σερβίρισμα: 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικό, άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Για το παντεσπάνι σοκολάτας: ΠροθερμαίνουμεΕΚΤΕΛΕΣΗ: Για το παντεσπάνι σοκολάτας: Προθερμαίνουμε το φούρνο. Θα ψήσουμε στους 160ºC στον αέρα. Λαδώνουμε ταψί για παντεσπάνι ή το ρηχό ταψί της κουζίνας. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Στο μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να πυκνώνουν και να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ για 1′-2′ να γυαλίσει το μίγμα . Έναν έναν ρίχνουμε τους κρόκους, τη λιωμένη σοκολάτα και τέλος κοσκινίζουμε στο μίγμα το αλεύρι με το κακάο. Απαλά αναδιπλώνουμε. Αδειάζουμε στο ταψί, ισιώνουμε το μίγμα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 10′-12′ να σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε να σταθεί στο ταψί και να κρυώσει. Για τη γέμιση φρούτα δάσους: Βάζουμε τα φρούτα, την μαρμελάδα και το βαλσαμικό σε κατσαρόλα και βράζουμε για λίγα λεπτά να πυκνώσει. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το λικέρ κρέμα. [Πηγή: www.doctv.gr] το φούρνο. Θα ψήσουμε στους 160ºC στον αέρα. Λαδώνουμε ταψί για παντεσπάνι ή το ρηχό ταψί της κουζίνας. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Στο μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να πυκνώνουν και να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ για 1′-2′ να γυαλίσει το μίγμα . Έναν έναν ρίχνουμε τους κρόκους, τη λιωμένη σοκολάτα και τέλος κοσκινίζουμε στο μίγμα το αλεύρι με το κακάο. Απαλά αναδιπλώνουμε. Αδειάζουμε στο ταψί, ισιώνουμε το μίγμα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 10′-12′ να σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε να σταθεί στο ταψί και να κρυώσει. Για τη γέμιση φρούτα δάσους: Βάζουμε τα φρούτα, την μαρμελάδα και το βαλσαμικό σε κατσαρόλα και βράζουμε για λίγα λεπτά να πυκνώσει. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το λικέρ κρέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

[Πηγή: www.doctv.gr]

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram