Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Λουκουμάδες με μέλι

Δημοσιεύθηκε 2 Νοεμβρίου, 2023

Λαχταριστή επιλογή που φτιάχνεται εύκολος και γρήγορα.

Το μέλι τους κάνει ακόμη πιο γευστικούς. Ετοιμάστε τους σήμερα κιολας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά:

  • 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κούπες χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

1) Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει η ζύμη (20-30 λεπτά περίπου).

2) Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πιάνουμε με τη χούφτα μας μια ποσότητα από το μείγμα και σφίγγουμε τη γροθιά μας έτσι ώστε να βγεί λίγη ζύμη μεταξύ δείκτη και αντίχειρα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, το οποίο έχουμε βουτήξει σε νερό, κόβουμε τον λουκουμά μέσα στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε ένα-ένα τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.

3) Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.

Καλή σας απόλαυση!

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram