Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Κλασική βασιλόπιτα

Δημοσιεύθηκε 30 Δεκεμβρίου, 2023

Η βασιλόπιτα δεν γίνεται να λείπει από κανένα γιορτινό τραπέζι. Σας βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξετε την κλασσική βασιλόπιτα.

Υλικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & επιπλέον για τη φόρμα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
300 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου & λίγο λιωμένο για τη φόρμα
250 γρ. άχνη ζάχαρη & επιπλέον για το πασπάλισμα
6 τεμ. αυγά
1 τεμ. πορτοκάλι, το ξύσμα (ακέρωτο)

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ. ή ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα, βάζοντας ενδιάμεσα και το φλουρί. Ψήνουμε στους 170°C για μία ώρα. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε καλά η βασιλόπιτα τρυπώντας τη με ένα μαχαίρι κι αν αυτό βγει υγρό (με υπολείμματα ζύμης επάνω), ψήνουμε λίγο περισσότερο. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram