Η βασιλόπιτα δεν γίνεται να λείπει από κανένα γιορτινό τραπέζι. Σας βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξετε την κλασσική βασιλόπιτα.
Υλικά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις & επιπλέον για τη φόρμα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
300 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου & λίγο λιωμένο για τη φόρμα
250 γρ. άχνη ζάχαρη & επιπλέον για το πασπάλισμα
6 τεμ. αυγά
1 τεμ. πορτοκάλι, το ξύσμα (ακέρωτο)
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ. ή ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα, βάζοντας ενδιάμεσα και το φλουρί. Ψήνουμε στους 170°C για μία ώρα. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε καλά η βασιλόπιτα τρυπώντας τη με ένα μαχαίρι κι αν αυτό βγει υγρό (με υπολείμματα ζύμης επάνω), ψήνουμε λίγο περισσότερο. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.