ΥΛΙΚΑ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα. Λαδώνουμε ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα του κέικ. Βάζουμε τα κάστανα σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με το πρες πουρέ.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη Φαρίνα με τη Μαγιά Στιγμής. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, το ελαιόλαδο και το γάλα, μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το μείγμα αυτό στο μπολ με Φαρίνα, προσθέτουμε τα λιωμένα κάστανα και το θυμάρι και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη ή με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε έναν λείο χυλό. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και σκορπίζουμε το μπλε τυρί πιέζοντας τα κομμάτια να μισοβυθιστούν.
Για το Κραμπλ: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να μοιάζουν με χοντρά ψίχουλα. Τα σκορπίζουμε στην επιφάνεια του κέικ και ψήνουμε για 50΄.
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να σταθεί για 10΄. Το ξεφορμάρουμε σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν σερβίρουμε.
Συνταγή : ΓΙΩΤΗΣ