Το Budino είναι ένα κλασικό ιταλικό επιδόρπιο με αναρίθμητες παραλλαγές και προτάσεις σερβιρίσματος. Έχει μια ιδιαίτερη, αέρινη υφή που θυμίζει πολύ δροσερή πουτίγκα. Είναι ένα τέλειο, ελαφρύ γλυκό για όλο τον χρόνο.
Υλικά
750 γρ γάλα
400 γρ φραγκοστάφυλα
250 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ ζάχαρη
20 γρ. βρώσιμη ζελατίνη σε φύλλα
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Ξεφλουδίζουμε και πλένουμε τα φραγκοστάφυλα. Στη συνέχεια τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά με 50 γρ ζάχαρη, πολτοποιώντας τα με ένα πιρούνι. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν παίρνουμε το ζουμί τους και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ζεσταίνουμε το γάλα με 150 γραμμάρια ζάχαρη. Όταν πάρει βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη και μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα φραγκοστάφυλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα (για να αφαιρέσετε πιο εύκολα την πουτίγκα, επιλέγουμε μια σιλικόνη). Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Τέλος, ξεφορμάρουμε, διακοσμούμε όπως θέλουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: jenny.gr