1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C και τοποθετείτε σε 2 ταψιά αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2
Χτυπάτε το βούτυρο, το 1/2 φλ. ζάχαρη και τη βανίλια με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι μέχρι η ζύμη να δέσει. Τέλος προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε. Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, αφήστε τη στο ψυγείο έως ότου είναι τόσο σφιχτή ώστε να μπορεί να δουλευτεί με τα χέρια.
3
Παίρνετε 1 κ.σ. από τη ζύμη, την πλάθετε σε μπαλίτσα και την τοποθετείτε στο στρωμένο ταψί.
4
Ψήνετε τους κουραμπιέδες για 7-10 λεπτά μέχρι ο πάτος τους να καφετίσει ελαφρώς. Αποσύρετε από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 1 λεπτό.
5
Γεμίζετε ένα μικρό μπολ με άχνη ζάχαρη και περνάτε κάθε κουραμπιέ με σοκολάτα από αυτό ώστε να καλυφθεί ολόκληρος. Τοποθετείστε τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν.