Τι θα μαγειρέψεις σήμερα; Μπισκοτένιους κουραμπιέδες με σοκολάτα

Δημοσιεύθηκε 12 Δεκεμβρίου, 2024
  • 1 φλ. ‏βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. ‏βανίλια
  • 2 1/4 του φλ. ‏αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. ‏αλάτι
  • 1 φλ. ‏σταγόνες σοκολάτας
  • ‏ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 C και τοποθετείτε σε 2 ταψιά αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

2

Χτυπάτε το βούτυρο, το 1/2 φλ. ζάχαρη και τη βανίλια με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι μέχρι η ζύμη να δέσει. Τέλος προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε. Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, αφήστε τη στο ψυγείο έως ότου είναι τόσο σφιχτή ώστε να μπορεί να δουλευτεί με τα χέρια.

3

Παίρνετε 1 κ.σ. από τη ζύμη, την πλάθετε σε μπαλίτσα και την τοποθετείτε στο στρωμένο ταψί.

4

Ψήνετε τους κουραμπιέδες για 7-10 λεπτά μέχρι ο πάτος τους να καφετίσει ελαφρώς. Αποσύρετε από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 1 λεπτό.

5

Γεμίζετε ένα μικρό μπολ με άχνη ζάχαρη και περνάτε κάθε κουραμπιέ με σοκολάτα από αυτό ώστε να καλυφθεί ολόκληρος. Τοποθετείστε τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram