Θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια των αγαπημένων σας κεριών στο σπίτι;

Δημοσιεύθηκε 15 Νοεμβρίου, 2023

Είτε τα ανάβεις είτε όχι, τα κεριά στο σπίτι, αποτελούν πραγματικό φετίχ. Μπορείς να κάνεις ατμόσφαιρα, να δώσεις ωραίες μυρωδιές στο χώρο σου, να τον κάνεις cozy αλλά και ντιζαϊνάτο.

Αν σας αρέσουν τα κεριά, τότε αξίζει να γνωρίζετε πως μπορείτε να αποφύγετε τα παραπάνω ατυχήματα, να τα κάνετε να διαρκούν περισσότερο και να βγάζουν δυνατότερη φλόγα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθαρίστε τα

Τα κεριά, ειδικά εκείνα που δεν είναι μέσα σε βάζα ή δεν έχουν θήκες με καπάκι, σκονίζονται. Συχνά, η σκόνη κολλάει στο κερί και καθιστά πολύ δύσκολο το να το ξεσκονίσεις όμως. Αντί για αυτό, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα ύφασμα από κάποιο παλιό ρούχο ή ένα υγρό πανί με μικροΐνες. Απλώς φρόντισε να το καθαρίζεις πάντα προς μια κατεύθυνση για να μην τρίβεται.

Μη ξεχνάς να κόβεις το φυτίλι

Εάν δεν το γνωρίζεις ήδη, όσο πιο μεγάλο είναι το φυτίλι τόσο πιο γρήγορα καίγεται ένα κερί. Οπότε, φρόντισε να κόβεις συχνά το φυτίλι και απλά να το αφήνεις στο μήκος που μπορείς να το ανάψεις.

Σωστή θερμοκρασία

Πριν χρησιμοποιήσεις τα κεριά σου τοποθέτησέ τα για μια ή δύο ώρες στο ψυγείο. Αυτό θα παρατείνει τη διάρκεια καύσης όταν τα ανάψεις για αυτό και είναι μια καλή ιδέα για τις ημέρες που έχεις καλεσμένους.

Αφαίρεσε το κερί που έχει στεγνώσει

Εάν τα κεριά σου στάζουν στις θήκες τους, ή στις επιφάνειες, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να αφαιρέσεις αυτό το κερί που έχει στεγνώσει. Αυτό μπορείς να το κάνεις με ένα μαχαίρι ή να ξαναλιώσεις αυτό το σημείο και να το σκουπίσεις μετά προσεκτικά.

Τοποθέτησε το φυτίλι στο κέντρο

Κάθε φορά που έχει σβήσει ένα κερί, εκτός από το να κόψεις το φυτίλι, πρέπει να το τοποθετήσεις και στο κέντρο του κεριού. Αυτό θα αποτρέψει το μαύρισμα του δοχείου που βρίσκεται και θα καεί και το κερί πιο ομοιόμορφα.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram