Φενγκ Σούι: Πως να το βάλεις στο σαλόνι σου με 5 απλά βήματα

Δημοσιεύθηκε 8 Οκτωβρίου, 2020

Κοινή βάση του Φενγκ Σούι είναι ότι τα πάντα αποτελούνται από την ενέργεια που ονομάζεται «τσι». Σύμφωνα με την κινεζική φιλοσοφία, ο άνθρωπος σχετίζεται με το περιβάλλον και αλληλεπιδρά με αυτό.

Στη σύγχρονη εποχή το Φενγκ Σούι είναι συνυφασμένο με την τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων σε ένα χώρο, έτσι ώστε να υπάρχει καλή ενέργεια. Για αυτή την ενέργεια θα μιλήσουμε και θα δούμε πώς διακοσμητικά μπορεί να επιτευχθεί. Συγκεκριμένες κινήσεις και αλλαγές που θα κάνουν το σαλόνι σου να αποπνέει θετική ενέργεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθάρισε τις επιφάνειες
Μη γεμίζεις το τραπέζι του σαλονιού με άχρηστα πράγματα που δεν τα χρησιμοποιείς. Με ένα πανί καθάρισε τη σκόνη που μαζεύεται και τοποθέτησε λευκά κεριά με το αγαπημένο σου άρωμα. Όταν θέλεις να χαλαρώσεις άναβέ τα και απολάμβανε την «καθαρή» εικόνα.

Πρόσθεσε ένα φυτό
Τα φυτά βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, μειώνοντας το άγχος, δημιουργούν γαλήνη, ηρεμία και χαλάρωση. Τέλος βοηθούν στο φιλτράρισμα των παθογόνων οργανισμών που αναπτύσσονται σε κλειστούς χώρους.

Πέτα τα ψεύτικα λουλούδια
Τα ψεύτικα ή αποξηραμένα λουλούδια συνδέονται με κάθε τι νεκρό, και έτσι καλό να μην τα έχεις στο σπίτι σου. «Ρουφούν» την καλή ενέργεια του χώρου σου.

Άλλαξε τη διαρρύθμιση των επίπλων
Μην μπλοκάρεις το οπτικό πεδίο προς τις πόρτες ή τα παράθυρα. Μπλοκάρεις την ενέργεια. Το θέλουμε; Δεν το θέλουμε. Αν έχεις τοποθετήσει τα έπιπλα με την πλάτη προς τα σημεία εισόδου πρέπει να κάνεις μία αλλαγή.

Πες όχι στην ακαταστασία
Πού να χωρέσει η θετική ενέργεια όταν το σαλόνι είναι ακατάστατο. Δεν είπε κανείς να μαζεύεις διαρκώς αλλά μπορείς να εφαρμόσεις ένα κόλπο που θα κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη. Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς τακτοποίησε το σαλόνι σου. Το πρωί μόλις το αντικρίσεις θα αισθανθείς μία ηρεμία.

Copyright © 2021
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram